Fr

CREATIONS

Bridgeneers in topvorm voor Interafval

Zondag 13 November 2022

Bridgeneers in topvorm voor Interafval

Ter gelegenheid van de Week van het Afvalteam die dit jaar plaatsvindt van 14 tot 20 november, maakte Bridgeneers in opdracht van Interafval een slimme campagne die de inspanningen van de afvalophalers in de verf moet zetten. Aan de basis ligt het pertinente insight dat afvalophalers elke dag weer fysieke topprestaties neerzetten, maar van hun landgenoten niet dezelfde bewondering en erkenning krijgen als onze nationale topsporters.

Daarom vertaalde het bureau in samenwerking met Interafval, met de steun van OVAM en Fost Plus, de fysieke inspanningen van de ophalers in cijfers. Daartoe volgde Interafval een week lang een team afvalophalers, waarbij hun prestaties in real time af te lezen waren op de flank van de vuilniswagen. Wist j bijvoorbeeld dat een afvalophaler elke dag meer dan 10 km aflegt en per ronde meer dan 3000 kcal verbruikt?
 
Om die prestaties in de verf te zetten roepen de Olympische medaillewinnaars Kim Gevaert en Alexander Hendrickx de bevolking op om te supporteren voor hun afvalophalers. De actie krijgt een week lang redactionele aandacht op Radio 2; ze omvat ook een radioluik en OLV.

Archief / CREATIONS