Fr

CREATIONS

Tramway21 geeft taallessen in Quai 10

Vrijdag 1 Juli 2022

Tramway21 geeft taallessen in Quai 10

Tramway21 bedacht een geniaal idee voor Quai 10, de enige bioscoop van Charleroi die alle films in hun oorspronkelijke versie en taal vertoont, maar ook voor alle taalstudenten die gebuisd waren op hun eindejaarsexamens. De actie ‘Quai 10/10’ bestaat uit een bioscoopabonnement en meer bepaald vijf gratis tickets die in het rapport van de jongeren die een onvoldoende haalden, werden verstopt, dit om heel de zomer lang te kunnen genieten van films in hun originele versie… Slim!

De actie wordt gevoerd op de sociale media, via posters in de scholen en uiteraard in de bioscoop zelf.
 
Matthieu Bakolas, directeur van Quai 10: “De scholen stonden meteen achter het initiatief. Er werden affiches geplaatst in de scholen na de examens en de gebuisde studenten werd een abonnement aangeboden. Wij zijn een buitenbeentje in de bioscoopwereld. We brengen afwisselend intimistische films, films voor het grote publiek en documentaires, maar altijd in de originele versie. Onze missie is in de eerste plaats cultureel en pedagogisch. We steunen de makers van hier en elders en nodigen iedereen uit om hun werk te komen ontdekken en er over te debatteren. Dit was de bedoeling achter het idee van Tramway 21: de zevende kunst dichter bij de studenten brengen en hen op een ludieke manier vertrouwd maken met de Engelse taal. Een echte win-winsituatie en een puike vondst."

“Voor Tramway21 primeert het maatschappelijk belang van het project”, aldus het bureau. “Opvoeding, en meer bepaald talenkennis helpt jongeren om uit hun precaire situatie te geraken en toegang te krijgen tot beroepen waar ze voordien niet durfden van dromen. Net als liedjesteksten kan film het aanleren van talen leuker, aangenamer en aantrekkelijker maken.”

Archief / CREATIONS