Fr


Close

CREATIONS

Milky Way 2021: Mutant aan de top

Zondag 16 Januari 2022

Milky Way 2021: Mutant aan de top

Mutant, dat in 2019 op de AOTY verkozen werd tot Beste Newcomer Agency, had slechts drie jaar nodig om door te stoten tot de top van de MilkyWay, met 64 punten in de bureauranking van 2021.

Dit is slechts zeven punten meer dan zijn naaste concurrent mortierbrigade die afklokt op 57 punten. FamousGrey eindigt derde met 55 punten. Het was nipt dus!

LDV United, Happiness, TBWA, Wunderman Thompson Antwerp, Bonka Circus, Lucy en Air maken de top 10 volledig.

De rangschikking van de CD's wordt logischerwijze gedomineerd door die van de drie eerstgenoemde bureaus: Odin Saillé staat voor het trio van de brigade, bestaande uit Jens Mortier, Joost Berends en Philippe De Ceuster, die op hun beurt gevolgd worden door Peter Ampe.

Aan de creatieve kant haalden John Benois, Karel De Mulder, Romain Félix en Arnaud Bailly (Air) het van Pieter Claeys en Roxane Schneider (Mutant), die de tweede plaats overnamen van freelancer Johan Van Oeckel.

Sidney Van Wichelen wint de regisseursrangschikking, Czar die van de productiehuizen en Daniil Lavroski die van de fotografen. Raygun is het radioproductiehuis met de meeste sterren.

Puik werk van iedereen! Afspraak volgend jaar!

Hier vind je de MilkyWay van december 2021, met de sterren van de redactie en die van haar gast Frederik Clarysse.

Archief / CREATIONS