Fr


Close

AWARDS

Cannes: de laatste GP's en Special Awards

Vrijdag 25 Juni 2021

Cannes: de laatste GP's en Special Awards

Het virtuele doek van de Cannes Lions is gevallen en alle laureaten zijn bekend.
 
In Film werden drie Grand Prix uitgereikt. De eerste viel te beurt aan AMV BBDO en Bodyform (Essity) met ‘Wombstories’. Dat is zonder twijfel de campagne van het jaar, want ze wint ook de prestigieuze GP Titanium en de ultieme bekroning in Health & Wellness en Film Craft.
 
De andere GP’s in Film zijn voor ‘Crocodile Inside’ van BETC Paris voor Lacoste en ‘You Can’t Stop Us’ van W+K Portland voor Nike.
 
In Glass: The Lion for Change wint VLMY&R Brazil met ‘I am’ voor Starbucks. In Sustainable Development Goals is de GP voor ‘The 2030 Calculator’ van Farm Stockholm voor Doconomy; de GP for Good bekroont ‘#StillSpeakingUp DeepTruth’ van Publicis Mexico en Publicis Latvia voor Propuesta Cívica en Reporters Without Borders.
 
Alles GP’s ontdek je hier.
 
Bij de Specials bestaat het toptrio in de categorie Holding Company of the Festival 2020/21 respectievelijk uit WPP, Omnicom en IPG. Bij de netwerken haalt FCB het van Ogilvy en BBDO. Laatstgenoemde scoort ook met zijn Londense bureau AMV BBDO bovenaan de bureaurangschikking, voor Publicis Italy en FCB Chicago. Onafhankelijk bureau van het jaar is W+K Portland, voor The Bloc New York en Rethink Toronto.
 
De Cannes Lions introduceerden dit jaar speciale prijzen voor de bureaus (zowel de netwerkbureaus als de onafhankelijke) per track (cluster die meerdere categorieën groepeert). Die bekronen Publicis Italy en W+K Portland en Communication, AMV BBDO en Work & Co NY in Craft, 72andSunny LA samen met Edelman en Gut Brazil (ex aequo) in Entertainment, McCann NY en Uncommon London in Experience, VMLY&R Brazil en Farm Stockholm in Good, en tot slot FCB Chicago en Gut Miami in Reach.
 
De trofee van Creative Brand of the Festival blijft in handen van Burger King, voor Bodyform/Libresse (Essity) en Dove (Unilever).
 
De Gouden Palm is voor het productiehuis Chelsea Pictures (USA) dat onder andere instond voor de vaak bekroonde ‘Wombstories’, voor Pulse Films (USA), Division (Frankrijk), Smuggler (USA) en Prettybird (USA).

Archief / AWARDS