Fr
Close

CREATIONS

Wunderman Thompson noemt een kat een kat voor Child Focus

Dinsdag 17 November 2020

Wunderman Thompson noemt een kat een kat voor Child Focus

Interpol schat het aantal afbeeldingen van seksueel misbruik van minderjarigen dat dagelijks op internet of via sociale media wordt gedeeld op 19 miljoen. Dat is 78 keer meer dan het aantal kattenfoto’s dat elke dag wordt gedeeld op Instagram… Op basis van die vaststelling ontwikkelde Wunderman Thompson een nieuwe sensibiliseringscampagne voor Child Focus. Die werd op een symbolische dag gelanceerd, namelijk op de Europese dag voor de bescherming van de kinderen tegen seksuele uitbuiting en misbruik op 18 november.

‘#catsforkids’ nodigt iedereen om foto’s van katten op Instagram te delen, met de boodschap 'Voor elke kattenfoto worden er 78 beelden van seksueel kindermisbruik gedeeld’. De campagne wordt ondersteund door bekende ‘cat influencers’.

Verder verwijst de campagne naar het aanspreekpunt Stopchildporno.be waarop elke burger die online beelden van seksueel misbruik van kinderen tegenkomt, wordt uitgenodigd door Child Focus om die aan te geven. Dit kan volledig anoniem. De beelden worden vervolgens gecontroleerd door een gespecialiseerd team en indien mogelijk verwijderd, dit in samenwerking met de politie.

Archief / CREATIONS