Fr
Close

AWARDS

Effie Awards: 19 finalisten en 35 ingediende dossiers

Dinsdag 27 Oktober 2020

Effie Awards: 19 finalisten en 35 ingediende dossiers

Na de (virtuele) jureringsdag op 23 oktober, maakte de 30-koppige jury voorgezeten door Mira De Maeyer (CMO VP Marketing Europe van Perrigo) de finalisten voor de Effie Awards bekend. Er dingen nog 19 cases mee naar een felbegeerde Bronze, Silver of Gold Effie. Die weerden geselecteerd uit een totaal van 35 ingediende dossiers.
 
De cases werden ingediend door 14 bureaus. BBDO staat drie keer in de finale, met ‘Van hard naar smart retailer’ (Lidl), ‘Creating the Distance’ (MyFamily) en ‘-60% Culture’ (State of the Arts). TBWA heeft twee finalisten met ‘Back to Life’ (Delhaize) en ‘Spare Change’ (KBC). Hetzelfde geldt voor mortierbrigade met ‘Pak je dromen uit’ (Dreamland) en ‘Brussel dat zijn wij allemaal’ (MIVB), alsook Wunderman Thompson met cases voor LunchGarden en MediaMarkt.
 
Verder zijn de finalisten Allyens met ‘Op1-2-3 in Marokko’ (Brussels Airport), Gutzandglory met ‘De Bank die durft’ (Europabank), FamousGrey met ‘Instaverliefd’ (Kom op tegen kanker), Havas met ‘Acclerator’ (Luminus), DDB voor Mega, LDV met ‘Belgische Wegen’ (Mitsubishi), We want more Design Studio met ‘The Gift of Caring’ (Neuhaus), Hungry Minds met ‘Capital Campaign’ (NewB), Happiness met ‘Leadership Internet’ (VOO) en tot slot PHD en Oona ‘wtf’ (SBS).
 
“We zijn blij verrast dat ondanks Covid-19 zo veel cases werden ingestuurd”, zegt Mira De Maeyer, CMO VP Marketing Europe van Perrigo en juryvoorzitter van de Effie Awards. “Heel wat onder hen haalden de finale. Het groot aantal inschrijvingen onderstreept nog maar eens het belang van de Effie Awards én van marketing effectiveness, zowel bij adverteerders als bij bureaus.”
 
De finalisten stellen naar jaarlijkse gewoonte hun case voor tijdens het Effie Effectiveness Forum dat dit jaar digitaal plaatsvindt op 10 december. Daarna worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt tijdens de Effie Awards Ceremony. Die vindt wel live plaats in de Event Lounge te Brussel, onder de dan geldende hygiënemaatregelen en met een beperkt publiek.
 
Meer info over het programma & tickets via effiebelgium.be.

Archief / AWARDS