Fr
Close

PEOPLE

Jorgen Van hellemont neemt de leiding over Zelos

Woensdag 8 Januari 2020

Jorgen Van hellemont neemt de leiding over Zelos

Zelos meldt dat Jorgen Van hellemont toetreedt tot zijn aandeelhouderschap en CEO/managing partner wordt van de sport marketing en managementgroep die in 2012 opgericht werd door Freddy Tacheny. Deze laatste geeft de teugels van zijn bedrijfje door aan de ex-Golazo man en wordt zelf executive president (met nog 40% van de aandelen, volgens L'Echo).
 
Jorgen Van hellemont startte zijn carrière in 1988 bij Unilever en werd twaalf jaar later DG van Sara Lee Household & Body Care. Sinds 2006 werkte hij voor Zelos’ grootste concurrent Golazo, waar hij tot eind 2019 chief commercial officer was.
 
Freddy Tacheny: “De komst van Jorgen Van hellemont is een nieuwe mijlpaal voor Zelos. Na de lancering in 2012 heeft Zelos nu een leider nodig die zich volledig kan toeleggen op de verdere strategische en operationele uitbouw van de groep. Ik kon niet beter wensen dan deze taak toe te vertrouwen aan mijn vriend Jorgen, die ik al meer dan 20 jaar ken. Hij heeft gedurende zijn carrière een heel unieke ervaring opgebouwd, zowel in FMCG als in de wereld van de sportmarketing. Onze complementariteit is perfect; ik ben hier dus echt heel blij mee. Ik ben ervan overtuigd dat Zelos, met Jorgen aan het roer als partner-aandeelhouder, significante nieuwe stappen gaat zetten in de Belgische sportwereld.”

Ter herinnering, de Zelos-groep telt verschillende filialen, waaronder de regie SMS en Zelos Events, waar RMB en Rossel respectievelijk aandeelhouder van zijn.

Archief / PEOPLE