Fr
Close

CREATIONS

Absoluut legt een strik rond je afvalzak met Kamagurka

Dinsdag 19 November 2019

Ter gelegenheid van de week van de afvalophaler en recyclageparkwachter die plaatsvindt van 18 tot 24 november, slaan Absoluut en Interafval, de koepelorganisatie voor alle afvalintercommunales, de handen in elkaar voor een campagne.

Bedoeling: respect tonen voor de mensen die dag in dag uit, door weer en wind, Vlaanderen netjes houden. Want ook al houden zij onze straten schoon, zélf worden ze vaak niet zo netjes behandeld. Bijna 9 op 10 van hen kreeg het afgelopen jaar te maken met verbale of fysieke agressie.

Absoluut schakelde cartoonist Kamagurka in. Die deed de oproep om een feestelijke strik rond je afvalzak te binden of een tekening achter je raam te hangen. Een foto van je creatie mag je altijd delen met #houhetnet. Voor de gelegenheid gingen er ook drie afvalophalers langs in een kleuterklas om over hun werk te praten. De twee video’s (hier en hier) worden ingezet op social media. Verder omvat de campagne nog twee radiospots, een samenwerking met Radio 2, affiches en advertenties.

Archief / CREATIONS