Fr
Close

CREATIONS

LDV United introduceert het oprechte vraagteken voor CM

Donderdag 26 September 2019

LDV United introduceert het oprechte vraagteken voor CM

Een kwart van de Vlamingen vertelt niets over psychische problemen. Zelfs niet aan vrienden en familie. Dat blijkt uit onderzoek van CM en de UGent. Als gezondheidsfonds vond CM het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Om het probleem op een creatieve manier aan te kaarten, bedacht LDV United een nieuw leesteken: ‘Het Oprechte Vraagteken .?.’.

Daarmee maak je duidelijk dat je oprecht geïnteresseerd bent in iemands gemoedstoestand. Iets wat vandaag de dag veel te weinig gebeurt. Bovendien verloopt veel communicatie tegenwoordig via tekstberichten, zoals chats, Facebook-berichten, Whatsapp, enz. Die omgevingen zijn vaak al iets afstandelijker en minder persoonlijk. Het Oprechte Vraagteken kan op dat soort platformen het gesprek mee op gang brengen. Zo wordt het probleem niet alleen maar aan de oppervlakte gebracht, maar helpt het ook actief mee aan de oplossing.

In een eerste fase werd het Oprechte Vraagteken gelanceerd op social media, via teasende postkaartjes gericht aan influencers. Daarna volgde een meer uitgebreide PR-aanpak, die opgepikt werd door de schrijvende pers. De campagne wordt vervolledigd met een aantal online video’s en posters en brochures in de CM-kantoren.
We geven nog meer dat er ook een aanvraag werd ingediend om het leesteken officieel te registreren bij de Taalunie.

Archief / CREATIONS