Fr

CANNES LIONS 2019

GP Entertainment : "5B" (UM Studio NY - Johnson & Johnson)

Donderdag 25 Juli 2019

GP Entertainment :

‘5B’ is een pakkende documentaire die gemaakt werd in opdracht van het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson. Dat wilde aldus niet alleen zijn langdurige engagement naar het verplegend personeel benadrukken, maar ook naar alle gezondheidswerkers op het terrein die vaak in de schaduw werken, zonder dat hun inzet naar waarde geschat wordt.

Blok 5 is een vleugel in het San Francisco General ziekenhuis waar in de jaren tachtig aidspatiënten ondergebracht werden in afwachting van doeltreffende medische oplossingen. Die wachttijd duurde eindeloos en gaf niet veel hoop, maar werd toch enigszins verlicht dankzij de bijdrage van eerder genoemde engelbewaarders.
Zij staan centraal in ‘5B’, een film die een heel menselijk en waarheidsgetrouw beeld schetst aan de hand van archiefbeelden en getuigenissen van toen en nu.

In november 2018 werd de spot voor het eerst uitgezonden in het Castro Theater van San Francisco, een belangrijke plaats voor de plaatselijke LGBTQ community. Hij was ook te zien op het Filmfestival van Cannes. Ondertussen kocht Verizon ook de uitzendrechten en zal de film vertoond worden in meer dan 400 bioscopen in de Verenigde Staten.

Johnson & Johnson preciseert dat ‘5B’ ook wil herinneren aan de strijd die al meer dan 25 jaar gevoerd wordt tegen HIV, zowel op het vlak van preventie als inzake behandeling.

Archief / CANNES LIONS 2019