Fr


Close

CANNES LIONS 2019

GP Entertainment Lions for Music: 'Bluesman' (Akqa Sao Paulo - Baco Exu Do Blues)

Donderdag 25 Juli 2019

GP Entertainment Lions for Music: 'Bluesman' (Akqa Sao Paulo - Baco Exu Do Blues)

In het kader van de release van ‘Bluesman’, het nieuwe album van de Braziliaanse rapper Baco Exu Do Blues, kwam Akqa Sao Paulo op het idee een heuse beweging te lanceren, in plaats van een traditionele promotiecampagne.

Je moet weten dat Brazilië na Afrika het land met de grootste zwarte bevolking is. Wat een troef zou moeten zijn, is dat helaas niet, want gemiddeld verdienen zwarte Brazilianen 42% minder dan hun blanke landgenoten. Ze lopen twee keer kans om gedood te worden, vertegenwoordigen 64% van de gevangenisbevolking en minder dan 5% van de lokale bedrijfsleiders. Kortom, een weinig benijdenswaardige situatie die niet snel zal verbeteren, nu de extreemrechtse president Jair Bolsonaro verkozen is.

Om de troepen te motiveren en ze wat hoop te geven in deze sombere en ongunstige context, besloot Akqa Sao Paulo met de hulp van de sociale netwerken het nieuwe album van de lokale rapkoning te verheffen tot vlag van de zwarte gemeenschap en de ‘Bluesman’ te transformeren tot een leger ‘Bluesmen’. Blues en zwart zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden, aangezien ze ontstaan zijn uit de werkliederen van de Afro-Amerikanen ten tijde van de rassensegregatie in de Verenigde Staten.
 

Archief / CANNES LIONS 2019