Fr
Close

BRANDS

Total wordt TotalEnergies

Zaterdag 29 Mei 2021

Total wordt TotalEnergies

De Franse groep Total verandert van naam en visuele identiteit. Daarmee symboliseert hij zijn transformatie naar ‘multi-energie’ bedrijf met de ambitie uit te groeien tot een hoofdrolspeler in de energietransitie.
 
TotalEnergies wil tegen 2050 koolstofneutraal zijn en zijn uitstoot tegen 2030 met 40% beperken. Volgens dezelfde redenering en tegen datzelfde jaar zou de verkoop van elektriciteit van 5 naar 15% moeten gaan, die van aardgas van 40 naar 50% en die van olieproducten zou moeten dalen van 55 naar 35%. Tijdens de volgende tien jaar wil TotalEnergies 60 miljard dollar uittrekken voor de financiering van hernieuwbare energieprojecten.
 
Het nieuwe meerkleurige logo dat de gestileerde initialen van de naam TotalEnergies vertegenwoordigt, vervangt het driekleurige logo uit 2003 dat werd ingevoerd bij de opslorping van PetroFina en Elf Aquitaine enkele jaren eerder.
 
Deze veranderingen worden ondersteund door een campagne die dit weekend werd afgetrapt in de dagbladpers. Nog even preciseren dat de media in handen zijn van Wavemaker.

Archief / BRANDS