Fr
Close

PEOPLE

Ricus Jansegers volgt Peter Claes op bij de VRT

Maandag 25 Januari 2021

Ricus Jansegers volgt Peter Claes op bij de VRT

Ricus Jansegers wordt op 1 maart de nieuwe directeur Content van de VRT. Hij volgt als dusdanig Peter Claes op. Dat heeft de Raad van Bestuur beslist op voordracht van CEO Frederik Delaplace. Jansegers zal in nauw overleg met de andere directieleden het creatieve aanbod van de VRT stroomlijnen en ontwikkelen op alle platformen.

Ricus Jansegers is geen onbekende in de Vlaamse televisiewereld. Tot begin vorig jaar was hij programmadirecteur bij DPG Media en in die functie verantwoordelijk voor VTM, Q2, Vitaya, CAZ, VTMKIDS en VTMKIDSjunior. Eerder verdiende hij zijn strepen bij ProSiebenSat1 Group, SBS Belgium en Canal+.

Frederik Delaplace, CEO: “Ricus koppelt grote passie voor radio en tv aan een helder zakelijk inzicht. Zijn komst past perfect in de visie om de VRT niet alleen te laten uitblinken door het maken van de meest kwalitatieve programma’s maar ook door het erg zorgzaam omgaan met de publieke middelen. We willen een publieke omroep zijn die goed aansluit bij de snel veranderende medianoden van de Vlaming, met een creatief aanbod dat zijn gelijke niet kent. We zijn heel tevreden om te kunnen bogen op het metier van Ricus om deze missie waar te maken.”

Archief / PEOPLE