Fr


Close

CREATIONS

'The Planet vs. Bolsonaro': hoe 180 Amsterdam de campagne van AllRise aanpakte

Woensdag 13 Oktober 2021

'The Planet vs. Bolsonaro': hoe 180 Amsterdam de campagne van AllRise aanpakte

AllRise heeft voor het eerst een klacht wegens misdaden tegen de menselijkheid ingediend. Die is gericht tegen Jair Bolsonaro en werd ingediend bij het Internationaal Strafhof. De Oostenrijkse NGO is van mening dat de Braziliaanse president verantwoordelijk is voor de toegenomen ontbossing van het Amazonegebied en de daaruit voortvloeiende schade aan de planeet. De klacht wil aldus een juridisch precedent scheppen voor de bescherming van de planeet om het zo gemakkelijker te maken verantwoording te eisen voor milieumisdrijven en soortgelijke misdrijven in de toekomst te voorkomen.
 
Om de ernst van haar klacht kracht bij te zetten, heeft de NGO een beroep gedaan op 180 Amsterdam. Dat ontwikkelde een communicatieplatform dat het doel van de klacht moet versterken en het publiek moet mobiliseren.
 
Het platform gaat vergezeld van een toolkit - films, gedrukt en digitaal materiaal, GIF's, enz. - om mensen overal ter wereld in staat te stellen actie te ondernemen, hun steun te betuigen en “een stem te creëren die zo sterk is dat de klacht niet kan worden genegeerd”.
 
Alle elementen van de campagne zijn ontworpen om zo toegankelijk mogelijk te zijn: de website past zich bijvoorbeeld aan de verbindingssnelheid aan, de stickers en GIF's zijn ontworpen voor zowel het Twitter- als het Facebook-platform, enz.
 
“The Planet Vs. Bolsonaro is een initiatief dat kan leiden tot een beslissende verandering”, zegt Kalle Hellzén, chief creative officer van 180 Amsterdam. “Wij zijn er trots op dat we kunnen bijdragen aan deze unieke democratische communicatie-actie voor het welzijn van de planeet.”

Archief / CREATIONS