Fr
Close

CREATIONS

20" om je handen te wassen

Woensdag 8 April 2020

20

Een van de handelingen die het best werken om de verspreiding van corona tegen te gaan, is natuurlijk je handen wassen gedurende 20 seconden. Om die boodschap te blijven herhalen, pakken diverse bureaus uit met verschillende boodschappen, de ene nog creatiever dan de andere. Zo bijvoorbeeld een onskipbare pre-roll van Leo Burnett Moscou voor McDonald's. Hij werd gelanceerd op 23 maart en haalde volgens het bureau al meer dan 120 miljoen views.
Twee creatieven van 72andSunny in Los Angeles bedachten dan weer een reeks posters voor de toiletten van het bureau, met daarop grappige en vreemde tekstjes die je in 20'' kunt lezen. Ze zijn nu beschikbaar op wordstowatchby.com.  

In een enigszins vergelijkbaar register is er ook het initiatief van een zekere William, ontwikkelaar en ontwerper. Hij creëerde Wash Your Lyrics, een site die je de mogelijkheid biedt een tutorial in beeld te bewerken om je handen goed te wassen (zeep of gel naar keuze), met daarbij de lyrics van een song naar keuze, en het geheel vervolgens af te printen om er een poster van te maken.

Archief / CREATIONS