Fr

CREATIONS

Bonjour steekt de handen uit de mouwen voor Amnesty

Dinsdag 14 Mei 2024

Bonjour steekt de handen uit de mouwen voor Amnesty

In de aanloop naar de verkiezingen heeft de Franstalige afdeling van Amnesty International in samenwerking met Bonjour een nieuwe campagne gelanceerd. Die heeft als doel om politici aan te moedigen de verdediging van mensenrechten centraal te stellen.
 
Om de campagne zoveel mogelijk weerklank en impact te geven, zijn er verschillende media touchpoints ontwikkeld, waaronder een video waarin de voorzitters van de Franstalige partijen op humoristische wijze worden gepresenteerd in boetseerklei. Dankzij de stem van komiek en imitator André Lamy respecteert hun discours in deze campagne meer de mensenrechten dan sommige standpunten uit hun partijprogramma’s of hun stemgedrag tijdens de vorige legislatuur...
 
Amnesty gaat op dezelfde humoristische toon verder met affiches die ter beschikking worden gesteld aan het publiek. Op de poster zijn de zes zelfde partijvoorzitters beplakt met post-its, dit om ervoor te zorgen dat ze bepaalde prioriteiten met betrekking tot respect voor mensenrechten niet “vergeten”… Amnesty zorgde ook voor stickers die iedereen kan plakken op verkiezingsaffiches in de openbare ruimte.

Archief / CREATIONS