Fr

CREATIONS

BBDO neemt decor onder handen voor Rode Kruis

Dinsdag 21 Februari 2023

BBDO neemt decor onder handen voor Rode Kruis

Naar aanleiding van de droevige eerste verjaardag van de oorlog in Oekraïne heeft BBDO een schokkende (en briljante) sensibiliseringsactie bedacht in opdracht van Rode Kruis-Vlaanderen en zijn Franstalige tegenhanger Croix-Rouge de Belgique.
 
De creatieven van BBDO, Louise Cornet en Loup Delpierre en de head of production van het bureau, Patricia Van De Kerckhove, vertrokken van de vaststelling dat heel wat videoclips zijn opgenomen in Oekraïne voor het conflict uitbrak en dat dit vandaag uiteraard onmogelijk is.
 
Vandaar het idee om met de steun van de betrokken artiesten, waaronder Romeo Elvis en Ed Sheeran, alle beelden die in de regio zijn opgenomen uit de clips te verwijderen, om aldus zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het feit dat er naast de plaatsen en infrastructuur momenteel duizenden levens verdwijnen.
 
De nieuwe versies van de clips worden momenteel verspreid op de muziekzenders, alsook op YouTube. Ze roepen mensen op om de acties van het Rode Kruis in België te ontdekken of om een donatie te doen op het rekeningnummer BE28 0960 0000 9620 of via de website rodekruis.be/oekraine.

"Het is onze plicht als humanitaire organisatie om alle slachtoffers te blijven helpen”, zegt Joachim Deman, woordvoerder Rode Kruis-Vlaanderen. "Iedereen die wil helpen, kan terecht op rodekruis.be/oekraine. Zo kunnen wij, in samenwerking met de andere Rode Kruisverenigingen, de broodnodige humanitaire steun blijven bieden. Denk bijvoorbeeld aan drinkbaar water, voedsel, hygiënekits, kleding, stroomgeneratoren of medische hulp. Maar ook aan psychosociale ondersteuning, want onderschat ook de psychologische impact op de slachtoffers niet."

Archief / CREATIONS