Fr

CREATIONS

FamousGrey maakt onzichtbare zichtbaar voor Helan

Zondag 9 Oktober 2022

FamousGrey maakt onzichtbare zichtbaar voor Helan

Psychisch lijden is per definitie onzichtbaar en daarom vaak onbegrepen. Dankzij Helan en FamousGrey, en vooral dankzij de inbreng van artificiële intelligentie, kregen drie mensen die psychisch lijden ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid, op 10 oktober, de kans om hun onzichtbare pijn zichtbaar te maken, zodat hun familie en vrienden eindelijk konden zien en begrijpen wat ze echt voelen.
 
In een gesprek met een psycholoog beschreven de drie mensen hun pijn. De beschrijvingen werden vervolgens woordelijk gecodeerd in de nieuwste AI-beeldgeneratoren, waarvan de logaritmen onbevooroordeeld zijn en geen voorkennis hebben van de persoon in kwestie, noch van zijn psychologisch lijden.
 
Dit resulteert in objectieve en zeer beklemmende beelden van de mentale pijn die de deelnemers ervaren. Of hoe emotieloze technologie eindelijk de diepste, onzichtbare emoties van mensen zichtbaar kan maken. En niet alleen voor de deelnemers zelf, maar ook voor hun naaste omgeving, die zo meer begrip heeft gekregen voor de pijn die hun vriend of familielid doormaakt...
 
‘Zie mijn pijn’ bestaat uit online video's, een website, filmspots en public relations via sociale media.

Archief / CREATIONS