Fr

AWARDS

Senior Lions tegen ageism?, door Fred Bouchar (MM)

Zaterdag 11 Maart 2023

Senior Lions tegen ageism?, door Fred Bouchar (MM)

De aankondiging komt van MediaPost. In hun streven om DEI verder te promoten en tegelijkertijd de strijd aan te binden met de leeftijdsgebonden vooroordelen die welig tieren in de bureauwereld, zouden de organisatoren de Cannes Lions overwegen om ook Senior Lions te lanceren.
 
Echt waar. Het idee zou zijn om werk van creatieven boven de 50 in de kijker te zetten, bij wijze van tegengewicht voor de bekende Young Lions die Brightfish en BAM net opnieuw lanceerden in ons land.
 
Noch de details, noch de timing zijn op dit moment bekend, maar waarom ook niet? Leonardo da Vinci schilderde de Mona Lisa toen hij 51 was en Tolkien was 62 toen hij ‘The Lord of the Rings’ publiceerde, merkt MediaPost op. En Guillaume publiceerde ‘Rozeke’, zijn eerste roman, op zijn 67ste.
 
Wat er ook van zij, volgens dezelfde redenering zou MM, na de lancering van de Flying Young Creatives in de jaren negentig, beslist de Flying Silver Creatives in het leven kunnen roepen, met Nostalgie en Plus Magazine als sponsors.
 
En Jens, die een als der eersten deelnam aan de FYC, zou een gratis uitnodiging krijgen voor de FSC. Levenslang, net als voor het voorzitterschap van Creative Belgium.

Archief / AWARDS