Fr

AWARDS

Cannes: Lions om te lachen

Donderdag 16 November 2023

Cannes: Lions om te lachen

Naast de eerder aangekondigde introductie van de  Luxury & Lifestyle Lions, lanceert Cannes Lions in 2024 een nieuwe competitie die voor een positieve noot moet zorgen te midden van de heersende somberheid. Voor de nostalgische zielen zal ze misschien ook grote dagen van de Filmcompetitie doen herleven, toen mensen zich verdrongen in de zalen van het festivalpaleis om zich (vaak) te besterven van het lachen bij het bekijken van de shortlist... Humor is nu een aparte categorie in de sectie Cultural & Context.
 
“Werken die in deze categorie worden gepresenteerd, moeten humor en satire gebruiken te vermaken en een memorabele band met het publiek te creëren door het aan het lachen te brengen”, aldus de organisatoren.
 
Een ander nieuw kenmerk, in overeenstemming met de tijdgeest, is de introductie van een AI Disclaimer, wat betekent dat werken die worden ingediend bij de jury's het gebruik van andere intelligentie dan menselijke intelligentie moeten vermelden en, indien van toepassing, moeten specificeren.
 
Ter herinnering, de Mobiles Lions worden afgeschaft wegens overbodig geworden.
 
Lees hier meer over de updates voor 2024.

Archief / AWARDS