Fr

AGENCIES

Stop Darmkanker waarschuwt met LDV United en Bepublic Group

Donderdag 2 Maart 2023

Stop Darmkanker waarschuwt met LDV United en Bepublic Group

Stop Darmkanker heeft een beroep gedaan op LDV United en Bepublic Group voor de ontwikkeling van een preventiecampagne rond darmkanker die als hij in een vroeg stadium wordt opgespoord, 90% kans op genezing heeft.

De campagne die ontwikkeld is door LDV United, speelt in op de spijt die personen tussen 50 en 74 jaar die om de twee jaar een gratis stoelgangtest krijgen, zouden kunnen hebben als ze deze test negeren.

Die boodschap wordt verspreid door een aantal bekende Vlamingen, onder wie Bieke Ilegems (foto) die deel uitmaken van de doelgroep. Ze vertellen elk een persoonlijk verhaal waar ze spijt van hebben, zoals een misgelopen ontmoeting met een wereldster of een jeugdzonde. Maar hoeveel spijt de BV’s daar ook van hebben, het verzinkt in het niets in vergelijking met de spijt die je zal hebben als je je stoelgangtest negeert...

Bepublic Group doet ook zijn duit in het zakje met behulp van Luc Colemont. Het bureau dook in de cijfers van het Belgische Darmkanker Register en puurde er een nieuwsverhaal uit. Een verhaal waarin spijt centraal staat. Dat werd verspreid via artikels in print en online, via interviews op de radio en een plaats aan de 'Tafel van Vier' op tv, in de aanloop naar de internationale maand van de strijd tegen darmkanker.

De portretten zijn het werk van fotograaf Evert Thiry.

Archief / AGENCIES