Fr
Close

BRANDS

FamousGrey driedubbelcheckt voor de Vlaamse overheid

Donderdag 26 Maart 2020

FamousGrey driedubbelcheckt voor de Vlaamse overheid

FamousGrey en Famous Relations maakten in een recordtijd een grootscheepse sensibiliseringscampagne voor de Vlaamse overheid.
 
'#Ikredlevens' wil herinneren aan de drie essentiële basisregels die we met zijn allen letterlijk moeten naleven, waardoor we levens kunnen redden: thuisblijven en regelmatig je handen wassen, elk fysiek contact met senioren vermijden en als je dan toch buiten moet, een veiligheidsafstand van minstens 1,5 meter bewaren.
 
De campagne geniet de steun van alle Vlaamse media. Sinds 26 maart om 19u wordt ze breed verspreid op televisie, op de radio en online via de sociale media, maar ook op deurhangers en broodzakken.
 
Last but not least manen alle Vlaamse ministers en BV's zoals de regisseur Dieter Coppens, loopster Elodie Ouedraogo en presentatrice An Lemmens (illu) hun medeburgers aan de 'check-check-check' te doen.
 
Het doel van de campagne is niet alleen om mensen op te roepen tot verantwoord gedrag, maar ook om de Vlaamse media extra steun te geven.

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Media: "Onze journalisten en media staan vandaag mee in de frontlinie van de oorlog tegen het coronavirus. Ze brengen de klok rond kwaliteitsvolle duiding en nieuws over de verspreiding van het virus. Daarnaast hebben tal van zenders, kranten en magazines hun programmatie omgegooid om mee een stem te geven aan de vele initiatieven in Vlaanderen en Brussel of om vragen van kijkers en lezers te beantwoorden. Krantensites halen informatieve stukken van achter de betaalmuur en stellen ze beschikbaar voor iedereen, televisiezenders stellen extra reeksen en programma's open voor alle kijkers. Toch hebben ze het financieel ook moeilijk, ook zij worden geconfronteerd met zieken en geannuleerde reclamecampagnes. Met deze investering willen we hen ook financieel een duwtje geven. We moeten in deze crisis niet alleen lokaal kopen, maar ook lokaal adverteren."

Archief / BRANDS