Fr


Close

BRANDS

Quick veilde zijn grootste geheim in de vorm van een NFT

Dinsdag 23 November 2021

Quick veilde zijn grootste geheim in de vorm van een NFT

Om de festiviteiten rond zijn 50ste verjaardag in schoonheid af te sluiten lanceerde Quick op woensdag 24 november in samenwerking met Happiness een exclusieve activatie waarbij een fan van het merk – of van de concurrentie – de gelukkige eigenaar kon worden van het recept van de wereldberoemde Giant-saus, een recept dat Quick al vijftig jaar angstvallig geheim hield.
 
Gedurende 24 uur kregen de bezoekers van het online platform de mogelijkheid om te bieden en aldus het recept van de speciale saus te bemachtigen. Het recept werd in een geluidsstudio ingesproken door de CEO van Quick, Kevin Derycke, waarna het vervolgens werd omgezet in een unieke geluidsgolf om het geheel een visuele laag te geven. Vervolgens werd de afbeelding op haar beurt omgezet in een NFT. Het certificaat daarvan maakte van de koper de exclusieve eigenaar van de digitale creatie.
.
De online veiling startte om 12u en duurde 24u vanaf het eerste bod; de veiling leverde 27.755 euro op, een bedrag dat integraal doorgestort werd aan Digital for Youth, een Belgische organisatie die ernaar streeft om alle jongeren een veilige en vlotte toegang tot digitale technologie te bieden.

Archief / BRANDS