SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close

Merit Awards: De Morgen, medium van het jaar, the reasons why

Donderdag 5 Februari 2015


Merit Awards: De Morgen, medium van het jaar, the reasons why
Dat de dagbladpers het de afgelopen jaren niet onder de markt heeft, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Als een grote speler zoals De Morgen in zo’n context besluit over te gaan tot een grootscheepse en radicale vernieuwingsoperatie die bovendien vruchten lijkt af te werpen, kunnen we niet anders dan de krant van De Persgroep uitroepen tot Medium van het Jaar.
“De voorbije tien jaar was het verhaal van De Morgen niet meer duidelijk”, aldus kersverse hoofdredactrices Lisbeth Imbo en An Goovaerts aan de vooravond van de innovatie. “De Morgen had te weinig een eigen smoel; als gevolg van te veel redactiewissels was er te weinig consistentie in de krant. De uitdaging was duidelijk: De Morgen als een enkel crossmediaal nieuwsmedium in de markt zetten. De vernieuwde productpropositie moest dus een duidelijke meerwaarde bieden. De Morgen zou een nieuwsmerk worden dat binnen de speerpunten politiek en maatschappij, cultuur en media, opinie en technologie het beste te bieden heeft , zowel off- als online.”
Om dat ambitieuze doel waar te maken werden eerst de kernwaarden van De Morgen als nieuwsmedium scherp gesteld en benoemd: de krant omschrijft zichzelf als progressief, onbevangen, empathisch en triggerend. Op basis van deze waarden werd een nieuwe productpropositie ontwikkeld, bestaande uit drie pijlers. Ten eerste werd de papieren versie inhoudelijk aangescherpt en voorzien van een gezonde portie tegendraadsheid, in een nieuwe en frisse lay-out, op een nieuw formaat.
De opvallendste vernieuwing betrof echter de website: die werd zowel redactioneel als technologisch grondig herzien en uitgebreid. Enerzijds brengt het gratis gedeelte nog altijd voor alle lezers zo goed en zo snel mogelijk nieuws in een toegankelijke, heldere vormgeving. Anderzijds krijgen de abonnees van De Morgen nu altijd en overal toegang tot de stukken uit de krant in de aparte DM Plus-zone, die bestaat uit DM Kiosk (de integrale digitale versie van DM en de Volkskrant), DM Select (met de beste artikels uit De Morgen, de Volkskrant en de NY Times) en DM Voordelen (aanbiedingen, events en wedstrijden,…).
De derde pijler richt zich op de mobiele lezer van nu en omvat de nieuwe app van het dagblad. Die streeft naar de best mogelijke leeservaring, met heel veel aandacht voor eenvoud en gebruiksvriendelijkheid.
Al deze vernieuwingen werden gelanceerd met het statement ‘Dit land heeft meer zalm nodig’, vertaald in de baseline ‘Meer inzicht. Meer zalm.’ De resultaten bleven niet uit. Sinds de vernieuwing nam het aantal bezoekers aan de website toe met 35% (tot 258.000 per dag), de app werd al 153.000 keer gedownload en het dagbereik van het nieuwsmerk steeg tot 372.000 /dag.
 ARCHIVE / MEDIA - STRATEGY

JOBS
INTERVIEW

Mark Read (Global CEO Wunderman):

Mark Read (Global CEO Wunderman): "Met een bureau dat alleen maar lokaal of globaal opereert, red je het niet meer"DOSSIER  Wim Vermeulen (Dentsu Aegis Network): "We zijn toe aan een herziening van het marketingvak"  


Wim Vermeulen schreef met ‘Marketing voor de Mad Men van morgen’ een uitermate bevattelijk en actueel boek over hoe marketeers hun merk in de markt moeten zetten in een postdigitale wereld met een...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Merit Awards 2018: de laureaten


Dit jaar bestond de jury van de Merit Awards naast de redactie van MM uit Isabelle Peeters (BBDO), Madeleine Leclercq (Tramway 21), Davy Caluwaerts (Zenith), Gregory Ginterdaele (DDB) en...


en savoir plus


Toen Volkswagen in Duitsland zijn mediabureau verving door een AI-platform


Twee jaar geleden vertrouwde Volkswagen zijn digitale mediabudget toe aan het Deense mediabureau Blackwood Seven ten nadele van MediaCom. Geen groot nieuws, ware het niet dat Blackwood Seven dat...


en savoir plus