Fr

AWARDS

VIA lanceert vierde editie van zijn Soniq Awards

Dinsdag 15 November 2022

Op 16 februari van 9 tot 10u presenteert VIA de vierde editie van de SONIQ Awards. Die bekronen voor de vierde keer de ‘best in class’ cases in radio en audio. Net zoals op de vorige editie worden awards uitgereikt in vier categorieën: “Best Use of Radio”, “Best Innovation in Audio”, “Best Branded Audio Content” en “Sonic Branding”.

Voor deze laatste categorie doet VIA alvast een beroep op de markt. “Tot nu toe stelden de leden van VIA een longlist op. Die werd dan teruggebracht tot een shortlist op basis van een diepteanalyse, onder meer door in kaart te brengen hoe de sonic branding gebruikt wordt over verschillende mogelijke touchpoints heen. Voor de longlist van 2023 is de vereniging van audiovisuele media benieuwd naar de ibput van de markt”, aldus Wout Dockx, algemeen secretaris van VIA. “Voorbeeldcases (nieuw of al ouder, maar wel actief in 2022) kunnen voorgedragen worden via soniq@viabelgium.media en zullen dan in de longlist worden opgenomen.

Zowel creatieve bureaus, adverteerders, productiehuizen als media agencies kunnen een (beperkt en gratis) dossier indienen. Dit dient ten laatste op 19 januari te gebeuren. Een jury van professionals zal zich begin februari buigen over de oogst en de winnaars kiezen. Meer info hier.

Archief / AWARDS