SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

De gouden cases van de CCB Awards

Vrijdag 5 Juni 2015


De gouden cases van de CCB Awards
De campagne die dit jaar de meeste Gold mee naar huis krijgt op de CCB Awards, is ‘Alles kan Beter’ van TBWA Brussels voor KBC. De creatie wint meer bepaald Gold in Promo&Activation en in Interactive. Verder zijn de andere beste campagnes van 2014: ‘Uncensored articles made in China’ van mortierbrigade voor Humo (Gold Direct en Integrated), ‘Don’t Google it’ van DDB voor CEBAM en ‘Google Street View Unpaid Bill’ van BBDO voor JCDecaux.

 Gold Direct, Promo & Activation en Interactive
"Alles kan beter" (TBWA/KBC)

 
Het is de vaakst bekroonde campagne op deze editie van de CCB Awards. Of tenminste de meest gewaardeerde door de 49 juryleden, want die kenden ze zomaar even drie Gold toe. Het kan niet veel gescheeld hebben voor een Grand Prix…
 
Zoals je weet, positioneert KBC zich als partner van ondernemers die de bank beschouwt als agenten voor de ontwikkeling van de lokale economie in Vlaanderen. In het verlengde van de beroemde ‘Gap in the market’ van 2013 die zich tot start-ups richtte, besloot KBC zich met ‘Alles kan beter’ tot kleine, groeiende en mature bedrijven te richten, door hen nieuwe bronnen van inspiratie en energie voor te stellen om vooruit te komen.
 
Alle ondernemers hebben immers ideeën om hun business uit te breiden, maar hoe kunnen ze weten of die zullen aanslaan zonder dat er vooraf een marktonderzoek aan te pas gekomen is? Helaas zijn dat soort studies vaak veel te duur voor bedrijven van die omvang. Gelukkig bieden TBWA en KBC een helpende hand in de vorm van een specifiek platform. Dat diende eerst als verzamelpunt voor alle vragen waarmee ondernemers zitten. De antwoorden werden gecompileerd in gepersonaliseerde rapporten die aan de betrokkenen overhandigd werden. De actie werd via een regionale campagne verspreid (in Vlaanderen en Brussel), met inbegrip van een radiomix, televisie, OOH en pers.
 
In een maand tijd (mei/juni 2014) postten 1.483 ondernemers ongeveer 2.600 vragen op het platform, wat meer dan 500.000 antwoordden genereerde, goed voor een gemiddelde van 1.650 antwoorden per Vlaamse stad. Een honderdtal konden hun ideeën concreet vorm geven.
 
Client: KBC. Contact: Jurgen Noel. Agency: TBWA Brussels. Account Team: Geert Potargent, Catherine Hamers, Katrien Crabbe. CD: Jan Macken, Gert Pauwels. Creation: Menno Buyl, Thomas de Vreese, Chiara De Decker, Veerle Blykers. Design: Estelle Vanduynslager, Yannick Van der Goten. Strategy: Bert Denis, Vicky Willems. Media Arts: Sylvie Dewaele. Media Agency: Mindshare. Animation: Volstok. Production & Postproduction: SAKE. Radio & Billboard Production: SAKE. Digital Team: Jan Casier, Yannick Van der Goten, Wim Van Loon, Jeroen Govaert, Gunther Sijmens, Diederik Van Remoortere, Ruben Temmerman. Shooting: SAKE. Bannering Production: Digital Craftsmen. Data Team: Filip Champagne, Anja Crol. Art Buying: Elly Laureys. Print Production Team: Ymke Smets, Caroline Stiernet. 
 
Gold Direct en Integrated
‘Uncensored articles made in China’ (mortierbrigade/Humo)
 

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Persvrijheid 2014, bedachten mortierbrigade en Humo een buzz actie. Op het programma: een pas gecensureerd persartikel dat herschreven was door de Chinese overheid en dat in zijn oorspronkelijke versie op T-shirts, mugs, petten, mousepads en iPhone-hoezen gedrukt werd. Alles werd geproduceerd in… China. Daardoor konden de arbeiders in de desbetreffende fabrieken het bewuste artikel niet alleen lezen, maar ook delen. Alle producten werden vervolgens te koop aangeboden op humo.be/persvrijheid. De opbrengst werd integraal doorgestort aan Reporters Without Borders.
 
Client: Humo. Contacts: Lisbeth Rillaerts, Danny Ilegems, Steven Huyers, Elvira Torfs. Agency: mortierbrigade. CD: Jens Mortier, Joost Berends, Philippe De Ceuster. Creation: Manuel Ostyn, Pieter Staes. Agency Producer: Eline Rousseau. Business Directors: Evert Vermeire, Charlotte Coddens. Strategic Planner: Vincent D’Halluin. Graphic Design: Laurent Lejeune. DTP: Sophie Bayeul, Vito Latorrata, Steven De Vlieger. Online Production: Wietse De Ridder, Wannes Vermeulen. Photography: Robin Vercauteren. Video Production: Eugene & Louise. Sound Production: Geluidshuis.
 
Gold Direct en Interactive
‘Don’t google it’ (DDB/CEBAM)

 
‘Don't google it’ is een sensibiliseringscampagne die DDB Brussels creëerde voor het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine (CEBAM). Doelstelling: de 75% van de internauten die via Google op zoek gaan naar online diagnoses en vaak op onbetrouwbare sites terechtkomen waarschuwen. Om de surfers bewust te maken van de potentiële gevaren, ontwikkelden de creatieven van DDB een Google Adwords campagne van een maand. Die omvatte 100 symptomen, aangekocht door DDB. Als een hypochonder ze opzocht op Google, verscheen bovenaan de zoekresultaat het volgende bericht: ‘Don't google it, check a reliable source.’ Wie daarop klikte, werd doorgestuurd naar de site van de vereniging Gezondheid en Wetenschap, waar in alle veiligheid naar antwoorden op medische vragen kon gezocht worden. Tegelijk creëerde DDB ook een virale video die even grappig als het onderwerp ernstig is. De resultaten bleven niet uit: de site registreerde tijdens de campagne 200% meer bezoeken.
 
Client: Gezondheid en Wetenschap. Contacts: Marleen Finoulst, Elizabeth Bosselaers & Patrick Vankrunkelsven. Agency: DDB Brussels. CD: Peter Ampe. Creation: Tim Arts & Stefan Van Den Boogaard. Head of Digital: Geert Desager. Strategic Planner: Maarten Van Daele. Senior Account Manager: Silvie Erzeel. TV-Producer: Brigitte Verduyckt. Digital Producers: Stefanie Warreyn & Maarten Breda. Webdeveloper: Christophe Gesquière. Webdesigner: Andreea Buescu. Content Planner: Michael D'hooge. Production Company: Lovo. Director: Norman Bates. Producer: Bert Brulez & François Chandelle.
 
Gold Direct en Promo & Activation
‘Street View Unpaid Bill’ (BBDO/JCDecaux)

 
Het was een van de vaakst bekroonde campagnes van 2014, misschien wel de vaakst bekroonde. ‘Street View unpaid bills’ scoorde ook volop op de BOA’s. Moeten we de B2B actie die tussen april en juni vorig jaar gevoerd werd voor JCDecaux nog voorstellen? In de briefing werd BBDO gevraagd om de interesse van de adverteerders te wekken voor de digitale oplossingen van de adverteerder en de commerciëlen van de regie in staat te stellen daarvoor afspraken te maken.
 
Aan de basis van het creatieve concept ligt de vaststelling dat de panelen van JCDecaux uiteraard zichtbaar zijn op straat, maar ook op Google, via de Street View-app. Het betekent dat de campagnes op de panelen veel langer zichtbaar blijven dan de bestelde affichageperiode en dus kunnen rekenen op gratis ruimte die niet wordt aangerekend door JCDecaux. BBDO stuurde dus een vijftigtal adverteerders een foto van hun campagne op Street View, vergezeld van een factuur. Effect gegarandeerd! Natuurlijk was het niet de bedoeling dat de factuur betaald zou worden, wel om de aandacht te trekken en de adverteerders te vragen tijd te maken voor het sales team van JCDecaux.
 
Resultaat: 60% van de gecontacteerde personen reageerde onmiddellijk positief en de campagne kwam ruimschoots aan bod in de vakpers, wat ook een van de doelstellingen van de afficheur was.

Client: JCDecaux. Contact: Veerle Colin. Agency: BBDO. CD: Arnaud Pitz & Sebastien De Valck. Art Director: Toon Vanpoucke. Copywriter: Morgane Choppinet. Account Supervisor: Isabel Peeters.
 

Gold Integrated
‘Special Olympics’ (LDV United/Special Olympics)

 
In plaats van gewoon rond het event te communiceren wilde de ‘Kevin De Bruyne’ campagne die LDV United maakte voor ‘Special Olympics’ de taboes doorbreken, conversaties rond verstandelijke beperking openen en de deelnemende atleten aan deze competitie – die niet zoveel media-aandacht krijgt – alle aandacht geven die ze verdienen. Naast deze doelstellingen was het ook de bedoeling de stadia te vullen.
 
Het idee van het bureau bestond erin zich heel bekende atleten en sportmensen toe te eigenen, zoals de Rode Duivel Kevin De Bruyne, en hun portret over dat van de atleten van de Special Olympics te leggen met de vraag of ze zo dan minder supporters verdienden. De advertentie werd gepost op de sociale netwerken (Facebook, Twitter, Instagram) en via bannering op RTBF.be, bovenop een virale video, printadvertenties en affiches.
 
De buzz sloeg meteen aan en wekte duizenden reacties. In totaal genereerde de campagne vier miljoen in earned media, de competitie was uitverkocht en voor de eerste keer betraden de atleten van de Special Olympics het podium tijdens het National Sport Gala.
  
Client: Special Olympics Belgium. Contacts: Catalina Daniëls, Olivier Van Raemdonck, Marc Robberechts. Agency: LDV United. Account Team: Astrid Claus, Petra De Roos. CD: Bart Gielen. Creation: Han Verschaeren. Creation: Thomas Thysens, Ruben Van Maldeghem, Tine Bongaerts. Strategy: Kristof Janssens, Eline Goethals. Design: Jeffrey Uten. Motion Design: Niki Desiron. Photographer: The Pickles. Retouching: The Pickles.
 

Gold Integrated
‘Het Mirakel van Humo’ (mortierbrigade/Humo)

 
‘Het Mirakel van Humo’ is de nieuwe imagocampagne die mortierbrigade ontwikkelde voor het Vlaamse weekblad, na de overname van de titel door Sanoma, in juni 2014. De overname maakte een einde van enkele weken van onzekerheid over de toekomst van het magazine, wat een negatieve impact had op het imago en de kwaliteit van het product, om over de verkoopcijfers nog maar te zwijgen. Daarom kwamen de brigadiers met de trouwe hulp van Guy Mortier, Jeroom en Jan Eelen op het idee de verrijzenis van Humo te presenteren als een heus mirakel dat zich elke week bij de verschijning van de titel herhaalt. Dat deden ze aan de hand van onwaarschijnlijke, typisch eigenzinnige radio- en tv-spots, alsook een online luik op de Facebook-pagina van het blad.
 
Voor de volledigheid vermelden we nog even – ook al heeft het er hier niets mee te maken – dat Humo onlangs overging naar de portefeuille van De Persgroep.
  
Client: Humo. Contacts: Lisbeth Rillaerts, Danny Ilegems, Steven Huyers, Elvira Torfs. Agency: mortierbrigade. CD: Jens Mortier, Joost Berends, Philippe De Ceuster. Creation: Jeroom Snelders, Guy Mortier, Jan Eelen, Manuel Ostyn, Pieter Staes, Jens Mortier. Agency Producer: Eline Rousseau. Business Director: Evert Vermeire. Strategic Planner: Vincent D’Halluin. Graphic Design: Jeroom Snelders. DTP: Sophie Bayeul. Video Production: Eugene & Louise. Sound Production: Geluidshuis.
 
Gold Film
‘The third cup’ (BBDO/Douwe Egberts)

 
De nieuwe imago-televisiespot voor Douwe Egberts is te danken aan BBDO Belgium. Bij zijn release in oktober 2014 werd hij gepresenteerd als de derde en laatste etappe van een updatecampagne voor de positionering van het koffiemerk die twee jaar geleden van start ging. ‘The third cup’ is een pareltje (waarvoor ook productiehuis Latcho Drom en de regisseur Ric Cantor onberispelijk werk leverden) zoals we er vaker zouden willen zien. Het gaat om een 40’’-spot die verschillende verhalen in één vertelt die elke kijker herbeleeft of bedenkt naargelang zijn eigen geschiedenis. En als dat dan allemaal nog een positief gevoel geeft, kunnen we alleen maar applaudisseren (wel eerste je kopje koffie neerzetten, natuurlijk). “Ik was meteen weg van het idee”, aldus CD Arnaud Pitz. “Een kop koffie aanbieden, is een bladzijde omslaan, je openstellen voor nieuwe horizonten. De koffie is de echte held van het verhaal. Het is de vredespijp die de indiaan de cowboy aanbiedt.”
 
Client: Douwe Egberts. Marketing Team: Peter Pintens, Danielle De Lange, Philippe Deben. Agency: BBDO Belgium. CD: Arnaud Pitz, Sebastien De Valck. Art Director: Klaartje Galle. Copywriter: Régine Smetz. Account Team: Isabel Peeters, Muriel Douchain, Laura Remory. Strategy: Ann Peetermans. TV Producer: Leen Van den Brande, Roxane Lemaire, Nicolas Van Poeck. Production Company: Latcho Drom. Director: Ric Cantor. Producer: Julie Bosteels. Music: Sonicville – Phile Bokken, Pieter Van Desse.
 
Gold Branded Content
‘The Classical Comeback’ (DDB/B-classic)

 
Hoe kunnen jongeren gesensibiliseerd worden voor klassieke muziek? Dat is de uitdaging die DDB Brussels met brio aanging voor B-classic, een klassiek festival dat het genre populairder wil maken en verjongen. Op het programma, de clip van de ‘Negende Symfonie’ van Antonín Dvořák, geherinterpreteerd door Waveya, een groep Koreaanse danseressen die het werk een poppy en vooral sexy toets meegaf. De videoclip van drie minuten die door Raf Reyntjens (Caviar) ingeblikt werd  in Zuid-Korea, besluit magistraal met de lijn: ‘You just listened to 3 minutes of classical music. B-classic, classical music festival’. Tot dusver werd de clip al meer dan 4,5 miljoen keer bekeken op het internet.
 
Client: B-classic. Contacts: Kris Jannis, Bob Permentier. Agency: DDB Brussels. CD: Peter Ampe. Creation: Tim Arts, Stefan Van Den Boogaard. Design: Christophe Liekens. Account Team: Francis Lippens, Kaat De Brandt. Strategic Team: Dominique Poncin, Maarten Van Daele, Michael D’hooge. Digital Strategy: Geert Desager. Digital Project Manager: Stefanie Warreyn. TV Producer: Brigitte Verduyckt. Production Company: Caviar. Producer: Geert De Wachter. Director: Raf Reyntjens. Music/Sound: Sonicville.
 
Gold Radio
‘Taalbijlagen’ (mortierbrigade/De Standaard)

 
In 2014 onderscheidde mortierbrigade zich ook met een uitstekende campagne voor De Standaard. Doelstelling: de nieuwe editie van de ‘taalbijlagen’ aankondigen. Die zitten bij de krant en moeten de lezers helpen om zonder fouten te schrijven. De campagne omvatte drie advertenties die ook in Press scoorden (Silver), alsook twee radiospots. Het geheel illustreerde op humoristische wijze het rampzalige effect dat een spelfvaud kan hebben op het oordeel dat de lezer zich vormt over de auteur. Boodschap: ‘Na een taalfout wordt u anders bekeken’. De onberispelijke productie is te danken aan Het Geluidshuis.
 
Client: De Standaard. Contacts: Gert Ysebaert, Griet Ducatteeuw, Emmanuel Naert, Els Weckx. Agency: mortierbrigade CD: Jens Mortier, Joost Berends, Philippe De Ceuster. Strategic Director: Vincent D’Halluin. Business Director: Charlotte Coddens. Creation: Kwint de Meyer, Willem De Wachter. Agency Producer: Lore Meert. Sound and Radio Production: Het Geluidshuis.
 
Gold Press
‘Fan Content’ (Bowling/Unibet)

 
De ‘Fan Content’ is het werk van Bowling Brussels voor Unibet. De creatie is een letterlijke vertaling van de nieuwe baseline die ook door het bureau bedacht werd. Dat leidde tot een reeks advertenties in de vorm van infografieën die in de eerste plaats de kennis van de spelers moest verrijken. De moeilijkheid bestond erin al die vaak vervelende statistieken visueel te vertalen. Dat deed Bowling Brussels dus duidelijk met brio.
 
Client: Unibet. Contact: Dennis Mariën. Agency: Bowling Brussels. CD: Christophe Ghewy. Strategic Partner: Gwenn Nevelsteen. Design: Jan Sidgwick. Client Service Director: Dimitri Mundorff.
 
Gold Press
‘Brains’ (mortierbrigade/De Standaard)

 
‘Brains’ is een emblematische visual die mortierbrigade bedacht voor De Standaard. Doelstelling: het DNA van de Vlaamse krant symboliseren zoals dat wordt samengevat in diens beroemde baseline: ‘Verwacht het onverwachte’. “What a slide is for the body, the Standaard is for the soul”, aldus de hoofdredacteur. Pet af voor The Living Room voor de uitvoering!
 
Client: De Standaard. Contacts: Gert Ysebaert, Griet Ducatteeuw, Emmanuel Naert, Els Weckx. Agency: mortierbrigade. CD: Jens Mortier, Joost Berends, Philippe Deceuster. Strategic Director: Vincent D’Halluin. Business Director: Charlotte Coddens. Creation: Philippe Deceuster, Joost Berends. Agency Producer: Lore Meert. Studio: Vito Latorrata. Retouching: Yelle Vandenbruaene - Livingroom. 3D Manipulation: Cedric.Vermeire.
 
Gold Billboard & Street Posters
‘Pictos’ (TBWA/McDo)

 
De McDonald’s pictogrammen voor de nieuwe Franse imagocampagne werden bedacht en uitgevoerd door de illustrator en art director van TBWA Brussels, Michael Mikiels. Ze symboliseren de ‘Big Six’, en meer bepaald een Big Mac, een portie frietjes, Nuggets, de Filet-O-Fish, de Sundae en de Cheeseburger. Die werden gewoon zonder enig logo opgehangen in de Franse straten (wat erg zeldzaam is).
 
Client: McDonald's France. Agency: TBWA Belgium. CD: Jean-François Goize. Creation: Frank Marinus, Michael Mikiels. Illustration: Michael Mikiels.
 
Gold Interactive
‘The Peanut Experience’ (mortierbrigade/Radio1)

 
Op maandag 1 september 2014, de eerste schooldag voor honderdduizenden scholieren en hun ouders, startte Radio 1 zijn nieuwe programmarooster. Voor de gelegenheid lanceerde de zender die dag een speciale uitzending, ‘Radio 1 goes back to school’. Daarin debatteerden verschillende politici, journalisten en opinieleiders over ons onderwijssysteem.
 
Het systeem werd ondersteund door een campagne van mortierbrigade die gebaseerd was op een vraag: wat is het belangrijkste? Kennis of je eigen oordeel? Dient de school om te leren of om problemen te leren oplossen? Om de discussie op gang te trekken kwam het bureau op het idee een test te gebruiken. Die werd oorspronkelijk bedacht voor apen, door het Max Planck Antropologisch Instituut (meer bepaald een nootje uit een lange, smalle buis halen die vastzit aan een tafel). De apen werden in dit geval vervangen door mensen.
 
De test werd gefilmd en de video uitgezonden op de Facebook-pagina van Radio 1, op televisie en op de video sharing sites. Enkel op YouTube werd de spot meer dan 2,56 miljoen keer bekeken. Hij werd meer dan 233.000 keer gedeeld op Facebook en genereerde een toename van het aantal Radio 1-fans van meer dan 10%. Het ‘Radio 1 goes back to school’-programma was ook een van de meest beluisterde en besproken uitzendingen in de geschiedenis van het radiostation.
 
Client: Radio 1. Contacts: Sam Sisk, Els Lagrou, Karsten Dekkers. Agency: mortierbrigade. CD: Jens Mortier, Joost Berends, Philippe De Ceuster. Creation: Kwint De Meyer & Willem De Wachter. Strategic Director: Vincent D’Halluin. Agency Producers: Charlotte Coddens, Nathalie Blomme. Production Company: Caviar. TV Producer: Audrey Dierckx. Director: Tom Willems. Radio Production: VRT.
 
Gold Design
'The Olympic Museum’s identity' (Base/The Olympic Museum)

 
De eerste Gold in Design in de geschiedenis van de CCB Awards…
 
In 2011 onderging het Olympisch Museum van Lausanne een volledige renovatie. Er werd onder andere een volledige verdieping toegevoegd en een restaurant geopend. Om de kwaliteit en de esthetische samenhang op hetzelfde niveau te houden vernieuwde de instelling ook haar tentoonstelling. Daarbij kwam de nadruk te liggen op de participatieve dimensie die ze wilde ontwikkelen bij de bezoekers. Het was Base Design dat de opdracht kreeg om de grafische en visuele identiteit van het nieuwe aanbod te ontwikkelen. Daartoe vetrok het designbureau van de vijf Olympische ringen die ze toepaste om de beoogde doelstellingen te bereiken.
 
Client: The Olympic Museum. Agency: Base Design. CD: Thierry Brunfaut. Design Director: Sander Vermeulen. Designers: Aurore Lechien, Aurore Lechien, Matteo Venet, Thomas Leon.
 
Gold Craft Art Direction – Print
‘Jaegher 1:1’ (Bowling/Jaegher)
 

Bowling bedacht en ontwikkelde een buitengewone brochure (in alle betekenissen van het woord) voor het koersfietsenmerk Jaegher dat vooral online verkocht wordt. Dat kan een belemmering zijn voor mogelijke kopers die hun gegeerde stalen ros misschien liever in het echt kunnen bekijken alvorens langs de kassa te passeren. Om te vermijden dat ze tot de Jaegher-ateliers in Ruiselede moeten komen, kwam Bowling op het idee van een brochure waarin elk element op ware grootte afgebeeld werd. Opengeplooid beslaat de affiche 100/70 cm. Ze presenteert de kaders van de verschillende modellen en alle andere interessante onderdelen. Zelfs Diel en Luc die de fietsen maken zijn van de partij. Een speciale vermelding voor de sfeerbeelden die ongetwijfeld herinneringen zullen oproepen bij de koersfans. De brochure werd gedrukt op 500 genummerde exemplaren.
 
Client: Jaegher. Agency: Bowling Brussels. Account Team: Sophie Van Elslander, Dimitri Mundorff. CD: Christophe Ghewy. Copy: Paul Wauters, Christophe Ghewy, Lennert Vedts. AD: Jan Sidgwick. Photography: Kurt Stallaert.
 
Gold Craft e. Self Promo
The Spamish Inquisition’ (mortierbrigade)

 
Vorige zomer trakteerde mortierbrigade twee fans van de overbekende Monthy Python op een schitterend geschenk: en duoticket voor de laatste voorstelling van de humoristen in Londen. De aanleiding? Zomaar, voor de fun. En voor de buzz natuurlijk. Om te winnen moesten de deelnemers zich eerst registreren op spamspamspam.be (een knipoog naar een van de bekendste sketches van de Britten) en zich drie dagen lang laten bestoken met spam. De inhoud van al die zendingen was compleet absurd (precies zoals de grappen van de bekende grapjassen). Enkel echte fans konden ze begrijpen en de twee snelsten wonnen de gegeerde tickets. De actie werd aangekondigd via de Facebook-pagina van het bureau en kreeg gratis aandacht op Radio 1, net zoals op meerdere blogs. De brigade preciseert nog dat 301 mensen hun kans waagden. Elk van hen kreeg 733 e-mails, wat een totaal van 220.633 verzonden e-mails vertegenwoordigt.
 
Client: mortierbrigade. Agency: mortierbrigade. Producer: Lore Meert. CD: Jens Mortier, Joost Berends, Philippe De Ceuster. Creation: Bram Ceuppens & Stijn Jansen. Director: Tom Willems. Radio Production: VRT.ARCHIVE / AWARDS


INTERVIEW

Mieke Berendsen (Medialaan-dPP):

Mieke Berendsen (Medialaan-dPP): "Advertenties in print mogen bij de minst storende reclamevormen gerekend worden en zetten aan tot actie"DOSSIER  Peter Field vs Wim Vermeulen: Kortetermijndenken is onhoudbaar op lange termijn  


De Belgische Vereniging van Audiovisuele Media organiseerde voor ons een ontmoeting met Wim Vermeulen, directeur strategie en innovatie bij Dentsu Aegis Network, en de Britse consultant Peter...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Michel Van der Poorten (IBM): "90% van de wereldwijd beschikbare gegevens werd de 24 laatste maanden gegenereerd"  


Op regelmatige basis verzamelen de teams van Wavemaker zich in de grote centrale zaal van de GroupM-kantoren voor een presentatie door een inspirerende spreker, waarbij ook hun klanten worden...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Is uw voice marketingstrategie klaar?, door Damien D'Ostuni (Innovation & Activation Expert, Wavemaker)  


Smart speakers zijn voor de merken een nieuw jachtterrein thuis bij de gezinnen zelf. Hoe kunnen ze hun voordeel doen met deze innovatie, rekening houdend met het feit dat deze interface meestal...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier