Fr
Close

MEDIA

DPG Media neemt Sanoma Media Nederland over

Dinsdag 10 December 2019

DPG Media neemt  Sanoma Media Nederland over

DPG Media Nederland en Sanoma Group maakten bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over de voorgenomen overname van Sanoma Media Nederland. Het bedrag van de overname wordt geschat op 460 miljoen euro. Sanoma Media Nederland is Nederlands grootste uitgever van magazines met titels als Libelle, Margriet, Donald Duck, vtwonen en Veronica Magazine, in totaal goed voor meer dan 1 miljoen abonnees. Het bedrijf is tevens eigenaar van nieuwsplatform NU.nl, de grootste nieuwssite van Nederland met een maandelijks bereik van 8 miljoen bezoekers. Bedoeling: genoeg schaal vertegenwoordigen om adverteerders aldus een geloofwaardig alternatief te bieden voor Google en Facebook.

Sanoma Media Nederland haalde in 2018 een omzet van 424 miljoen euro en telt 894 werknemers; DPG Media Nederland haalde in 2018 een omzet van 746 miljoen euro en stelt 2.795 mensen tewerk in heel Nederland.

De voorgenomen overname van Sanoma Media Nederland door DPG Media is onder voorbehoud van goedkeuring door Autoriteit Consument & Markt en is voor advies voorgelegd aan de betrokken ondernemingsraden.

Nog even preciseren dat de overname ook de resterende bladen die Sanoma in België uitgeeft (zoals Feeling Wonen en Gaël Maison) omvat. Die zouden naar verluidt overgeheveld worden naar DPG Media België.

Archief / MEDIA