SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

Teddy Goff: Het traditionele model van online advertising is beperkt effectief

Vrijdag 28 Maart 2014


Teddy Goff: Het traditionele model van online advertising is beperkt effectief

Als digital director van de campagne die leidde tot de herverkiezing van Obama, coördineerde Teddy Goff de digitale strategie van de Amerikaanse president. Hij leidde het team van 250 mensen dat het hele campagneluik voor zijn rekening nam. Volgens Tim “herdefinieerde zijn werk de grenzen van virale politiek”. Onder leiding van Teddy Goff en met een online budget dat geschat werd op 100 miljoen dollar (het grootste programma ooit) wierf Obama bijna zeven keer meer geld op het internet. Bovendien registreerde hij meer dan een miljoen kiezers online, 45 miljoen Facebook-vrienden, 33 miljoen volgers op Twitter en 133 views op YouTube.

 
Vandaag is Teddy Goff partner bij Precision Strategies, een bedrijf voor strategische consultancy. Enkele dagen voor Obama was hij te gast in Brussel, als key note speaker op de UBA Trends Day.
 
Is wat je gedaan hebt voor Barack Obama ook toepasbaar voor commerciële merken?

Natuurlijk, we worstelden met zaken waarmee elk commercieel merk mee bezig is. Dit zijn redelijk universele vragen. Hoe bouw ik relaties met mensen op? Hoe creëer ik content die interessant genoeg is? Verder stelden we ons vragen over hoe het communicatie- en reclamelandschap verandert, over data en targeting, enz. Een heel deel van ons werk toen is dus ook van kracht voor merken. Het grote verschil is dat de beoogde conversies giften, registraties en stemmen waren in plaats van sales. Toch is het een gelijkaardig proces: een breed bereik opbouwen, het publiek door de conversion funnel leiden, hen overtuigen en ze aan je binden. We dachten na over deze dingen zoals merken dat doen.

Vind je dat merken de sociale media op een gepaste wijze gebruiken vandaag?

In het algemeen vind ik dat merken een lichte achterstand hierin hebben. In 2013 spendeerden mensen in de VS voor het eerst meer tijd online dan aan televisie – ik spreek alleen over persoonlijk gebruik. Dat betekent dat de 'advertising units' veranderen. Ik zeg niet dat adverteerders ineens meer tijd, budget en personeel aan online moeten spenderen dan voor hun tv-activiteiten, maar ze moeten dat wel een beetje herverdelen. Ik begrijp wel de uitdagingen waar bedrijven van 100 jaar oud voor staan. Ze hebben een structuur die geënt was op een offline wereld. Natuurlijk vraagt het tijd om dat om te vormen. Het is niet echt een kwestie van strategie, maar eerder van een gigantische operatie zoals veranderende budgetten en veranderende functies.

Welke gebruikersmerken zijn het krachtigst online?

Ik hou van merken die niet alleen online denken in marketing en communicatie, maar ook in 'service delivery'. Vele banken en luchtvaartmaatschappijen zijn bezig met marketing en branding, maar bedienen hun publiek ook online door tickets te verkopen of mobile banking apps te ontwikkelen. Ik heb een groot respect voor wat Nike doet. De marketing van het merk is perfect, maar ze denken ook aan oplossingen die mensen gezonder maken en doen dit op een briljante manier via technologie en internet. Dat maakt hun merk overigens beter. We hadden dezelfde visie bij de Obama-campagne. Het ging niet over hoe we het internet konden bombarderen met advertenties of over hoe we de beste hashtag bedenken, maar over wat we konden doen om mensen te engageren en te motiveren. Ik denk dat het altijd beter is om van een business doelstelling te vertrekken dan van een marketing doelstelling.

Wat vind je van de recente kritiek van Tim Berners-Lee op native advertising en online brand content?

Ik denk niet het traditionele model van online advertising helemaal geen waarde meer heeft, maar het is beperkt effectief. De hele online advertising business draaide rond 'metrics' als page views en clicks zonder rekening te houden met engagement. Sinds kort houden we rekening met de kwaliteit van de engagement, kwaliteit en lengte van de aandacht. Dat zijn ook imperfecte metrics, maar veel minder imperfect dan de vorige twee. Het gebruikersgedrag en de platformen veranderen natuurlijk snel. Bijna alle grote merken doen nu aan contact marketing en native advertising. Dat is waarschijnlijk beter dan banners.

Hoe zullen de sociale media op korte termijn veranderen?

De interessantste evolutie is die van innovaties als Snapchat en WhatsApp. Mensen komen terug van het publieke karakter van sociale media als Facebook en Twitter. Toen Snapchat uitkwam in de VS vonden mensen het een gek idee. Waarom zouden berichten moeten verdwijnen na een paar seconden? Dan begon men zich te realiseren dat het beter dan Facebook weergeeft hoe conversaties in het echte leven verlopen. Het is interessant dat communicatie via sociale media meer wordt zoals in het echte leven. Zeker jonge mensen zetten een rem op het publieke karakter van hun doen en laten en willen gewoon chatten met vrienden. Dat is een gezonden en interessante ontwikkeling en een die hevige gevolgen zal hebben voor heel wat merken en bedrijven. Ik denk evenwel niet dat Facebook en Twitter zullen verdwijnen, maar ze zullen er wel anders uitzien.
 
 ARCHIVE / INTELLIGENCE - INNOVATION


INTERVIEW

Grafiek en zeefdrukken, de B-side van Johan Van Oeckel

Grafiek en zeefdrukken, de B-side van Johan Van OeckelDOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier