SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

Stefan Tieleman (Viceland Benelux) over de lancering van de nieuwe jongerenzender

Zondag 12 Maart 2017


Stefan Tieleman (Viceland Benelux) over de lancering van de nieuwe jongerenzender
Op 1 maart ging Viceland, de wereldwijze zender van het hippe mediamerk Vice in Vlaanderen op antenne. De zender brengt programma’s over muziek, eten, technologie, fashion, seks, drugs en andere rock ‘n’ roll.  Maar waarom zou je anno 2017 nog een lineaire zender starten die bovendien gericht is op jongeren? Stefan Tieleman, General Manager van Viceland Benelux, legt het model uit.

Waarom nu nog een lineaire zender starten?
Televisie was de ontbrekende schakel in het Vice-model. Onze strategie bestaat erin dat we op elk platform onze doelgroep willen bedienen. Tevens denk ik dat er nog altijd een mooi marktaandeel te behalen valt met televisie. De gemiddelde millennial kijkt nog meer dan twee uur per dag naar tv. Uit de lanceringen in andere landen blijkt dat we onze doelgroep bereiken en daarnaast nog verbreden.

Is het ook een gevolg van het feit dat adverteerders nog altijd meer waarde hechten aan tv dan aan digital?
Viceland is een commercieel bedrijf, maar dat is niet de intentie om de stap naar tv te zetten. We willen gewoon aanwezig zijn op dit medium om daar ook onze doelgroep te bedienen. De grootste inkomsten komen uit reclamespots, maar we staan samen met onze regie Transfer ook open voor partnerships met adverteerders rond branded content, native advertising, gesponsorde programma’s, enz. We vallen onder de Britse reclame- en mediawetgeving, dus daar gelden wat andere regels dan in België. Alles wat wettelijk toegelaten is, komt in aanmerking.

Hoe waren de eerste resultaten na de lancering van Viceland in Vlaanderen?
We zijn in Vlaanderen dus eerst drie maanden exclusief bij Telenet te zien, daarna volgt een volledige dekking in België met ook distributie via Proximus. Telenet deelde ons mee dat we de eerste dag 110.000 unieke kijkers bereikten, vooral mannen uit de hogere sociale klassen. Onze content is geschikt voor mannen en vrouwen, maar het overgrote meerendeel van de kijkers blijken wel mannen. We zijn alvast tevreden met de consistente kijkcijfers in Vlaanderen tot nu toe en hopen dat dit alleen maar zal stijgen.

Het programmaschema oogt zeer internationaal, met slechts een programma van eigen bodem. Zal dat aantal lokale programma’s op termijn uitbreiden?
‘België Census’, een documentaire over wat er leeft bij de Belgische jongeren, is voorlopig ons enige lokale programma. We zijn nu bezig om te kijken wat we nog kunnen aankopen voor de Belgische markt om de zender een lokaler gevoel te geven. De focus blijft wel de sterke internationale content die gemaakt is in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en die ook voor de lanceringen in andere landen is gebruikt. Verder plaatsen we tussen de progamma’s en de reclameblokken korte stukjes lokale content om de band met de Belgische kijker te versterken.

Hoe ziet de online strategie van Viceland eruit?
De focus ligt nu zeer sterk op de lancering van het lineaire tv-kanaal, maar op termijn zullen we wel de omslag naar online maken, en vice-versa trouwens ook. Dat zou via eigen kanalen kunnen, maar ook via derde partijen als dat overeenstemt met de contracten die we met onze distributeurs hebben afgesloten.

Vice opende onlangs een kantoor in Brussel. Welke lokale media-activiteiten zullen daar nog uit voortvloeien?
Het kantoor wordt momenteel gerund door Malik Azzouzi die van Twitter België overkwam. Hij verkent momenteel de Belgische markt. Ik kan je al meedelen dat we dit jaar nog twee online platformen openen in België: Vice.com/be en het muziekplatform Noisey België. Die pagina’s zullen beheerd worden door een lokale redactie vanuit Brussel.ARCHIVE / MEDIA - STRATEGY


INTERVIEW

Brice Le Blévennec (Emakina):

Brice Le Blévennec (Emakina): "De sleutel ligt in het ontwerpen van elegante 'User Experiences'"DOSSIER  De 5 grote uitdagingen voor retail  


Times are changing. En die change gaat hard en snel in de retailsector. Digitalisatie en een sterke schaalvergroting na de grote consolidatiegolf zorgen voor een totaal nieuw landschap. Hoe dat er...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Creative Belgium Awards 2018 : de Grand Prix en de 13 gouden campagnes   


 Net zoals in 2017 kreeg een enkele campagne dit jaar een Grand Prix op de Creative Belgium Awards: ‘Closer than you think’ voor Child Focus in de Mediacompetitie (Social Media Advertising). De...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


AMMA 2018: de gouden cases  


Het is dus Mindshare dat de titel van Agency of the Year op de AMMA Awards wint. Het bureau geleid door Gino Baeck wint ook een Gold in Best Use of Native & Content voor 'Open Kitchen'...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier