SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

BOA 2016: de gouden cases

Vrijdag 29 April 2016


BOA 2016: de gouden cases
De Best of Activation Awards van de ACC hebben de winnaars van de editie 2016 bekendgemaakt. Uit de 223 ingediende cases selecteerde de jury 52 winnaars. Het was BBDO dat de hoofdvogel afschoot: het bureau viel negen keer in de prijzen (2 Gold voor ‘Personal Billboards’ voor JCDecaux, 5 Silver en 2 Bronze). Happiness en DDB wonnen elk 2 Gold, 2 Silver en 2 Bronze.
 
Naast eerder genoemde campagne voor JCDecaux précitées (Gold B2B en Small Budget) zijn de vaakst bekroonde campagnes ‘Hasselt/Mons’ van DDB voor Ikea (Gold Retail en Gold Event Marketing) en ‘Mini Fashion Bar’ van Happiness voor Pimkie (Gold Innovative Idea en Bronze Brand Building). De ‘Shadow Wifi’ van het gelukkige bureau voor Stichting tegen Kanker presteert ook prima: ze keert huiswaarts met twee Silver (Innovative en Charity), de Technology Award en de Press Award. De Coup de Coeur van de Pers was ‘Adblock Recruiting’ van Boondoggle dat ook een Silver wint in Direct One-to-One/Digital en een Bronze in de creatieve jury.
 
Daniel Schots (BBDO), voorzitter van het Expert Center Brand Activation van de ACC en in die hoedanigheid het gezicht van de BOA benadrukt de unanimiteit van de creatieve jury’s en de adverteerders: “België is een écht activatieland. Dat wist je al. Maar we zien het ook in de kwantiteit en kwaliteit van de BOA's. Zelfs na het recordjaar 2015 doen we het dit jaar nog beter. De 26ste editie van de Best Of Activation telt 30% meer cases (122 unieke cases) en 22% meer deelnemende bureaus (39)”, zegt hij.
 
Wat moeten we uit deze editie onthouden? Voor Daniel Schots is het duidelijk dat evalueren per categorie efficiënt is: “Zo haalden sommige cases zilver of goud in de categorie digital, innovatie of integrated, maar niets in een andere categorie. Geen enkel bureau wint meer dan twee prijzen per case. Maar wat mij bijzonder opviel: zowel de adverteerdersjury als de creatieve jury bekroonde uiteindelijk vrijwel dezelfde winnaars tijdens de - afzonderlijke - deliberatie! En dit terwijl er andere criteria spelen. Betekent dit dat de winnende cases zowel op creativiteit als effectiviteit goed scoren? Ongetwijfeld. Over een punt zijn de creatieven en adverteerders van de BOA-jury het roerend eens: geen creativiteit zonder effectiviteit, geen effectiviteit zonder creativiteit. Daarom hebben de BOA’s duidelijk hun bestaansrecht tussen de Effies, waar ROI regeert en de awards van Creative Belgium, waar de creativiteit primeert.”
 
“De oogst van 2016 is veelbelovend voor de IMC Europe awards”, zegt hij nog. “De beste case in elke BOA-categorie gaat automatisch door. Ik ben ervan overtuigd dat ze Europees hoge toppen gaan scheren”
 
In deze special van MM e-News vind je de presentatie van alle Gold die uitgereikt werden door de adverteerdersjury, alsook de twee prijzen van de pers. De creatieve jury kende geen Gold toe.
 
In deze jury werden zeven prijzen uitgereikt – drie Silver en vier Bronze. De Silver gaan naar ‘The Write Thing for Parkinson’ (BBDO/Vlaamse Parkinson Liga), ‘Families on the verge of extinction’ (Famous/WWF) en ‘Call Brussels’ (Air/Visit Brussels). De Bronze zijn voor ‘Shadow Wifi’ (Happiness/Stichting tegen Kanker), ‘Adblock Recruiting’ (Boondoggle), ‘The Undubbed Truth’ (mortierbrigade/Equal Pay Day) en ‘Watch soccer on the radio’ (mortierbrigade/Radio 1).
 
Er waren ook meerdere categorieën zonder Gold. Dit zijn de andere laureaten:
 
Sponsoring/Joint Effort/Tie-In - Silver: ‘Blend Test’ (BBDO/Lidl) + ‘Special Kids Escort’ (VAAV/ING) – Bronze: ‘Mons 2015’ (Spicymotion/ING)
 
Brand Building – Silver: ‘Back to Base’ (DDB/Base) - Bronze: ‘Pizza conversazione’ (TBWA/KBC) + ‘Mini Fashion Bar’ (Happiness/Pimkie)
 
Loyalty & Long Term Umbrella - Silver: ‘Orange Moments’ (Spicymotion/ING)

 
Product Launch/Relaunch/Trial - Silver: ‘Choices’ (These Days/Telenet) + ‘Trouwe SMS'er’ (Famous/De Lijn) - Bronze: ‘Citylights’ (DDB/Audi) + ‘Coca-Cola Laugh Mob’ (Serviceplan/Coca-Cola)
 
Media - Bronze: ‘Break A Leg Dave’ (Serviceplan/Studio Brussel) + ‘Het Ketnet Stambos’ (Famous/Ketnet)

 

 
Gold Retail/Trade Marketing + Gold Event Marketing: ‘Hasselt/Mons’ - DDB/Ikea
Ter gelegenheid van de opening van twee nieuwe winkels in Hasselt en Mons, zorgde Ikea voor de nodige opwinding door in het centrum van elk van beide steden drie pop-ups te openen. Om de komst van de Zweedse reus aan te kondigen, was de doelstelling dubbel: toenadering zoeken tot de klanten die in de buurt woonden en hun een voorsmaakje bieden van de Ikea-spirit.
 
De drie pop-ups openden om beurten hun deuren, enkele weken voor de officiële opening. De eerste was de ‘Galerie Design’, uitsluitend gewijd aan democratisch design. Je kon er enkele iconen van Ikea-design bewonderen, een video over democratisch design bekijken en leren hoe de keten design binnen ieders bereik brengt.
 
Enkele dagen later opende de tweede pop-up: de Speelgoedkoffer. Die wilde er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ouders, grootouders, kinderen en kleinkinderen samen zouden spelen. Er werden dan ook spelletjes en speelgoed uit de nieuwe Lattjo-collectie ter beschikking van de families in deze ruimte gesteld..
 
En dan was er nog de Balletjesbar, waar de shoppende medemens een pauze kon inlassen om te genieten van een portie beroemde Ikea-balletjes: de beroemde Köttbullar, hun vegetarische variant of de kippenversie. Je kon ze degusteren en hoefde ze dus niet te kopen.
De unieke, opvallende en groots opgezette actie miste haar doel niet. In totaal verwelkomden de zes pop-ups 47.000 bezoekers, van wie er 20.000 vervolgens de officiële opening bijwoonden. Dat maakt het tot de twee populairste en drukste openingen die het merk ooit meemaakte.
 
Bronze Retail/Trade Marketing: ‘Im' in love with McDo’ (TBWA/McDonald's)
 
Silver Event Marketing: ‘Highlander Happening WL’ (BBDO/William Lawsons) + ‘Chamber of curious’ (Butik/Hendrick's)
Bronze Event Marketing: ‘Open Air B&B’ (These Days/Mazda)

 

Gold B2B + Gold Small Budget: ‘Personal Billboards’ - BBDO Belgium/JCDecaux
Dat marketing managers, net zoals de rest van hun collega’s in de media- en communicatiesector, drukbezet zijn, is natuurlijk geen geheim. Wat doe je dan, als ervoor wilt zorgen dat ze een strategisch belangrijke presentatie bijwonen? Je zoekt een originele manier om hun aandacht te trekken. Dat deed JCDecaux, in samenwerking met BBDO.
In plaats van de zoveelste gebruikelijke mail uit te sturen in een poging om de MD’s uit te nodigen voor een presentatie die moest aantonen dat affichage nog steeds efficiënt werkt in deze digitale tijden, verspreidde JCDecaux van 2 tot 7 april 2015 2m²-affiches met daarop de foto van een aantal marketingdirecteur s(zonder dat die zijn akkoord verleende), zijn naam, zijn functie en het adres info@jcdecaux.be.
 
Van elke affiche werd een enkel exemplaar gedrukt dat op een strategische plaats op het traject van het doelwit gehangen werd, in de buurt van zijn werk. Daarna was het wachten op de reacties. Die lieten niet lang op zich wachten. JCDecaux werd binnen de kortste keren overspoeld door mails met de vraag wat die affiches wel te betekenen hadden. Waarop de adverteerder antwoordde: “Het spijt ons als we u angst aangejaagd hebben. Het moet een vreemde ervaring geweest zijn om uzelf opeens zomaar op een 2m²-affiche te zien staan. We wilden gewoon aantonen hoe efficiënt onze affichage is. Geen paniek. We hebben maar een enkele affiche opgehangen. Toch heeft de boodschap u bereikt. U kunt zich dus voorstellen wat een heel netwerk voor uw merk kan betekenen.”
 
Alle ‘slachtoffers’ schreven zich in voor de presentatie en het imago van JCDecaux kreeg meteen een veel creatiever aura. En dat was precies de bedoeling!
 
Silver B2B: ‘The Pop-up Webshop’ (TBWA/KBC)

Silver Small Budget’: ‘Win a breast reconstruction’ (LDV United/Benetiet)
Bronze Small Budget: ‘The blackout Bus’ (TBWA/Brussels Airlines)


 
Gold Integrated: ‘Pizza Conversazione’ - TBWA/KBC
KBC positioneert zich sinds mensenheugenis naar jongeren als een bank die hen serieus neemt en hun persoonlijk advies geeft op de sleutelmomenten in hun leven. Dat persoonlijke contact wordt echter bemoeilijkt omdat de meeste jonge mensen (18-30 jaar) amper nog in het lokale bankkantoor langskomen. Waarom nog tijd verliezen wanneer alles online kan gebeuren, zie je? Om de conversaties met jongeren te stimuleren en zo de broodnodige informatie te verzamelen over hun toekomstige en bepalende beslissingen zoals een huis of wagen kopen en aldus de diensten en producten beter af te stemmen op de doelgroep, bedachten KBC en zijn creatieve bureau TBWA de 'Pizza Conversazione'.
 
De adverteerder ontwikkelde in samenwerking met Just Eat een online platform waar jongeren een gratis pizza naar keuze konden bestellen in een nabijgelegen restaurant. Jongeren konden zich inschrijven via de website, waarna ze gebeld werden door een KBC-medewerker die de bestelling bevestigde en een gesprek begon over hun toekomst. Na het gesprek van ongeveer tien minuten via telefoon of online video belde een koerier aan met de KBC-pizzadoos. Het gevolg liet zich raden: de ervaring werd duchtig gedeeld op Facebook, Instagram en Twitter. De traffic naar de website werd verder verzekerd door doelgroepgerichte communicatie via digitale media met Facebook als het centrale kanaal, aangevuld met radio, POS en PR.
 
De resultaten van de campagne bevestigen de duidelijke zichtbaarheid van de actie in de newsfeeds van onze jonge vrienden. KBC noteerde tijdens de campagneperiode, die anderhalve maand duurde, 12.266 kwalitatieve conversaties van minstens 10 minuten en meer dan 15% van de jonge bellers maakte een nieuwe afspraak in het lokale bankkantoor. Het was een ongezien hoog percentage voor een campagne rond financiële producten naar jongeren. Deze campagne won ook een Bronze in Brand Building.
 
Silver: ‘Back to Base’ (DDB/Base)  + ‘Blend Test’ (BBDO/Lidl)
Bronze: ‘The write thing for Parkinson’ (BBDO/Vlaamse Parkinson Liga)

 

Gold Direct One-to-One/Digital: ‘Call Brussels’ - Air/Visit Brussels
Twee weken. Dat is de (record)tijd die Air nodig had om de campagne #CallBrussels op verzoek van visit.brussels, het communicatiebureau van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, te bedenken en uit te werken. En dit in de nasleep van de aanslagen in Parijs en de 'Brussels lockdown' in november/december 2015 die het imago van onze hoofdstad al een flinke deuk gaven en al de economische gevolgen van dien.

Geen enkel jurylid bleef onbewogen bij de presentatie van deze campagne. En wel met een reden: de juryvergadering vond plaats op 22 maart om 9u!
 
Flash Back. In plaats van mediaruimte in de internationale pers te kopen voor een institutionele campagne kwamen Air en Visit Brussels op de proppen met een interactieve en vooral participatieve oplossing die het woord gaf aan de voornaamste betrokkenen: de Brusselaars. 

Op basis van het feit dat de inwoners van de hoofdstad niet alleen de beste ambassadeurs zijn, maar ook het best geplaatst zijn om over hun stad te vertellen, krijgen ze de missie om de toeristen ervan te overtuigen dat Brussel niet in staat van oorlog is, in tegenstelling tot wat sommige buitenlandse media sinds enkele weken suggereren. Hoe? Gewoon, door op de vragen van potentiële bezoekers te antwoorden, met behulp van Mupi’s die getransformeerd werden tot telefooncabines. Die werden op drie emblematische plaatsen geïnstalleerd: de Kunstberg, het Flageyplein en... het Gemeenteplein in Molenbeek. Voorbijgangers konden er meteen antwoorden op de vragen van buitenlandse toeristen die via de site call.brussels zelf konden kiezen welke cabine ze wilden bellen. Via webcams werd de omgeving ook gefilmd en die beelden werden live uitgezonden via het daartoe bestemde platform.

De campagne, met een live gedeelte tussen 7 en 12 januari, werd gevolgd door de internationale verspreiding van de tijdens de actie gefilmde video’s via de sociale media en via websites in de prioritaire landen (Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje). Het geheel werd ondersteund door een PR-luik, onder leiding van Whyte Corporate, en loopt in samenwerking met Toerisme Vlaanderen en Wallonie-Bruxelles Tourisme. 'Call Brussels' won naast de Gold, uitgereikt door de adverteerders, nog een Silver in de 'Creatives' jury.
 
Silver: ‘Adblock Recruiting’ (Boondoggle) + ‘Football or Father’ (BBDO/Love Condom)
Bronze: ‘Families on the verge of extinction’ (Famous/WWF) + ‘The KIA Motorshow Messages’ (mortierbrigade/KIA) + ‘WTF Tweets by a politician’ (Duval Guillaume/De Opvoedingslijn)


 
Gold Innovative Idea or Concept: ‘Mini Fashion Bar’ - Happiness/Pimkie
Modeketen Pimkie kampte al enige tijd met een imago dat niet aansloot bij de beoogde doelgroep. Het werd beschouwd als een goedkoop en enigszins ouderwets merk voor tieners, terwijl het zich in feite richt tot modebewuste, zelfverzekerde vrouwen van 25 en ouder. Bovendien keek het merk aan tegen een tanend marktaandeel op de druk beconcurreerde fashion markt. Om daar iets aan te doen, kwam Pimkie in samenwerking met Happiness met een origineel concept voor de dag.
 
In plaats van een beroep te doen op klassieke maar in dit geval weinig efficiënte reclame riepen bureau en adverteerder het concept van de Pimkie Mini Fashion Bar in het leven. Zoals zijn naam aangeeft, gaat het om een hotelkamerbar, waarin de drankjes vervangen zijn door zorgvuldig geselecteerde kledingstukken en zelfs hele outfits van het merk. Daaruit kunnen geïnteresseerde vrouwen een of meerdere stuks kiezen. Handig als je iets vergeten bent of gewoon zin hebt in een nieuwe aanwinst voor je garderobe! Niet de juiste maat? Even de receptie bellen. En de rekening betaal je bij het uitchecken.
 
De Pimkie Mini Fashion Bar werd exclusief gelanceerd in het Bans Boutique Hotel in Antwerpen en vervolgens herhaald tijdens de Fashion Weeks in een 100-tal hotelkamers in Milaan, Barcelona, Berlijn en Parijs. Daar werd een flink aantal influencers, modejournalisten en bloggers uitgenodigd om het concept te testen.
 
De resultaten logen er niet om. Nooit eerder kreeg Pimkie zoveel en zo’n positieve media-aandacht. Alle belangrijke fashion blogs wijdden een stuk aan het initiatief. 81% van de logerende vrouwen kocht een of meerdere items uit de Mini Fashion Bar. Alle deelnemende hotels wilden de Bar permanent houden, waarmee Pimkie opeens over een extra distributiekanaal beschikt. Ook de perceptie van Pimkie als modebewust, hip merk nam gevoelig toe. Bovendien werd het concept van de Mini Fashion Bar opgenomen in de ‘Top 10 business ideas from Travel & Tourism over the last 12 months’ van het innovatieve online platform Springwise. Vernieuwend genoeg dus, deze actie die ook een Bronze won in Brand Building.
 
Silver: ‘Breakvertising’ (These Days/Royco) + ‘Shadow Wifi’ (Happiness/Stichting tegen Kanker)
Bronze: ‘Phone Adress’ (DDB/Base)

 

Gold Charity: ‘Families on the verge of extinction’ - Famous/WWF
Het aantal wilde tijgers in de natuur staat op een historisch laag niveau. In een eeuw tijd daalde de populatie volgens WWF van 100.000 naar amper 3.200. Om de bedreigde tijger van uitsterven te redden, had de natuurbeschermingsorganisatie dringend steun nodig van een schare nieuwe schenkers die zich wilden engageren voor WWF. Een niet zo vanzelfsprekende taak aangezien er – helaas – geen wilde tijgers in België voorkomen en vertrekkende vanuit een organisatie die op lokaal niveau geen fieldacties organiseert.
 
WWF België en creatiepartner Famous kozen bijgevolg voor een aanpak die zich onderscheidde van de acties van de meeste NGO's en hun modus operandi om mensen aan te spreken in de winkelstraten. In plaats daarvan trachtte het duo mensen op een persoonlijker niveau te beroeren. Uit een analyse van alle beschikbare data over de familienamen in ons land bleek dat 30% van de Belgische bevolking een familienaam heeft die met uitsterven bedreigd is. Op het online platform reddetijger.be konden mensen ontdekken hoeveel mensen er nog rondlopen met hun familienaam en de resultaten vervolgens delen via sociale media. WWF stelde daarna via een persoonlijke boodschap en onder de noemer 'Uitstervende families redden een uitstervende familie' voor om een tijger te adopteren en dus geld te storten.
 
WWF en Famous kozen ervoor om zich voornamelijk op PR te richten: Linde Merckpoel en Myriam Leroy, respectievelijk presentatrice en journaliste en gezegend met een uitstervende familienaam, namen een videoboodschap op, andere 'beroemdheden' met zeldzame familienamen toonden een gepersonaliseerd T-shirt waarop stond hoe 'zeldzaam' ze eigenlijk waren. Verder kregen onze onderdanen met de minst voorkomende familienaam een persoonlijke uitnodiging om een tijger op te nemen in hun familie. De actie werd verder aangevuld met advertenties in de Belgische kranten, gesponsorde video's op sociale media en bannering. De media-aanpak bleek succesvol: de weerklank op sociale media was groot (een bereik van een op drie Belgen) en daarnaast besteedden vele televisiezenders, magazines en kranten ruime aandacht aan de actie en de met uitsterven bedreigde tijger.
 
Na twee weken van campagne voeren ontving WWF België al meer donaties dan het normaal gezien op een jaar tijd krijgt. Belgen met een zeldzame familienaam toonden zich 30% meer bereid om geld te geven. Naast deze Gold wint de case ook een Bronze in Direct One-to-One & Digital Communication, alsook een Silver bij de creatieve jury.
 
Silver: ‘Win a breast reconstruction’ (LDV United/Benetiet) + ‘Shadow Wifi’ (Happiness/Stichting teken Kanker)
Bronze: ‘The write thing for Parkinson’ (BBDO/Vlaamse Parkinson Liga) + ‘Eye Click Donation’ (Publicis/ALS Liga)Press Award: ‘Shadow Wifi’ - Happiness/Stichting tegen Kanker
We vergeten het vaak, maar het aantal huidkankers dat gerelateerd is aan een te lange blootstelling aan de zon stijgt wereldwijd het snelst van alle kankers. Op de website van Stichting tegen Kanker lezen we dat het jaarlijks aantal gevallen in België in amper vijf jaar tijd van 11.000 naar ongeveer 20.000 gestegen is. De grootste oorzaak is het groeiende gebruik van zonnebanken, het aantal mensen dat voor een vakantie naar de zon kiest en een onzorgvuldige bescherming tegen uv-stralen. Nochtans zijn de preventiemaatregelen eenvoudig: bepaalde delen van het lichaam bedekken, beschermende zonnecrème gebruiken en… regelmatig je toevlucht zoeken tot de schaduw. Happiness Brussels vertrok vanuit deze laatste aanbeveling, linkte het met het groeiende gebruik van smartphones en vond zo een behoorlijk geniaal idee.

Moeten we de 'Shadow Wifi' wel nog voorstellen? Het idee won vorig jaar heel wat prijzen, zowel in België als internationaal. Dat palmares wordt nu nog uitgebreid met deze Gold, uitgerijkt door de persjury, twee Silver (Innovative en Charity) en de Tech Award.

Het principe is al even eenvoudig als doeltreffend: strandgangers kunnen van gratis internet genieten, zolang ze in de schaduw blijven. Zodra de schaduw zich verplaatst, moeten de surfers dat ook doen om verbonden te blijven. Een eenvoudig (en briljant) idee dat enorm efficiënt werkt om mensen aan te moedigen uit de zon te blijven op de momenten dat de uv-stralen het schadelijkst zijn. De installatie werkt via een roterend scherm, dat uitgerust is met een intelligente camera die de bewegingen van de zonnestralen volgt.
 
Lima in Peru verwelkomde in april vorig jaar de eerste operationele ‘Shadow Wifi’, op initiatief van de plaatselijke Liga Contra el Cancer. In augustus deed het strand van Oostende hetzelfde, maar dan met Stichting tegen Kanker.

Sindsdien is het 'open source' idee, wat betekent dat iedereen het mag gebruiken, aan een rondreis in alle uithoeken van de wereld bezig: Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, Italië… Het gebeurt iedere keer in samenwerking met lokale organisaties die strijden tegen kanker. 

 
Press Coup de cœur: ‘Adblock Recruiting’ - Boondoggle
Eind vorig jaar voerde Boondoggle een atypische wervingscampagne. Het bureau vertrok van de vaststelling dat iedereen een hekel heeft aan online reclame, behalve adverteerders, en dat reclamemakers een hekel hebben aan adblockers. De meesten toch, want blijkbaar gebruikt toch 10% van de reclamejongens en –meisjes de gehate tool. Voor die categorie ‘opportunisten’ werd een speciale banner in het leven geroepen.
 
In beeld op een selectie B2B sites (mm.be, Pub.be en Bloovi.be): een op het eerste gezicht gewone banner, voorzien van een plugin die in staat is een adblocker op te sporen en te verhinderen dat hij geactiveerd wordt. Daarna verscheen de boodschap: ‘You block ads even if you work in advertising? Then maybe you're the person we're looking for’. De banner eindigde met de woorden: ‘Join us and let's create campaign that are really useful to people’, met een link naar een specifieke pagina op de site van het bureau.
 
Resultaat: zes aanwervingen (twee strategen, een UX designer, een creatief team, een account manager en een account executive), plus meer dan drie miljoen impressies op Twitter en 3.000 unieke bezoekers extra per week op de website van Boondoggle tijdens de campagnemaand.

Deze actie won ook een Silver in Direct One-to-One/Digital en een Bronze in de creatieve jury.
 
 ARCHIVE / AWARDS


INTERVIEW

Vicky Willems en Jean-Marie Margrève (Strategie):

Vicky Willems en Jean-Marie Margrève (Strategie): "Als het hart de richting aangeeft, volgt het hoofd vanzelf"DOSSIER  Merit Awards 2019: de laureaten en finalisten  


Dit jaar reikte de jury van de Merit Awards, voorgezeten door Mieke Debeerts (chief customer experience & marketing communications officer, Belfius), aan de zijde van de redactie van de Merit...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Weg met stereotiepe reclame  


De laatste jaren ontstaan nieuwe reclamedynamieken als weerspiegeling van de samenleving. Die werden meer bepaald in gang gezet door groepen als Unilever of P&G en dragen bij om de verschillende...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Luxury: What's in a name?  


Hoe evolueert het aankoopgedrag van consumenten voor luxeproducten? Dat is de vraag die de Luxury Survey studie van Roularta zich stelde. De studie die voor het eerst in 2015 werd gevoerd, kreeg...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier