SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Gents geanimeerd voor Alpro

Woensdag 28 Januari 2015


Gents geanimeerd voor Alpro
Assets :
spot Tv 'Bonne journée avec Alpro Lait d'Amande'
Credits :
Client : Alpro
Contacts : Séverine Distave, Karlien Mestdagh
Agency : gents
CD : Tim Helsen
Creation : Tim Helsen
Creation : Ramin Afshar
Creation : Sander Vanermen
Account Director : Leen Van der Mijnsbrugge
Account Manager : Albane Paret
Account Coordinator : Magali Deckers
Film Production Company : ADULT
Director : Erik Bulckens
Executive Producer : Tatiana Pierre
Post-Production, 3D & Compositing : Nozon
Audio Production : Audiotheque

Gents bedacht het nieuwe pan-Europese communicatieplatform van Alpro. Dat moet de consumenten sensibiliseren voor het merkuniversum en de plantaardige ingrediënten die passen binnen een gezonde levenswijze. De campagne start met een spot rond “het ingrediënt van een fijne dag”, rond het personage van Ally, de bekende eekhoorn die prat kan gaan op dertien miljoen views op YouTube.  Die wordt vervolgd met nieuwe producties en nieuwe sterren in spe. 

Tim Helsen, creative director & partner bij Gents, blikt terug: “Onze samenwerking met Alpro begon twee jaar geleden, na een competitie rond de toekenning van een klein digitaal budget voor de lancering van Alpro Almond.” Dat was de eerste in een lange serie, aangezien Alpro toen besliste om het gamma van zijn plantaardige drankjes (en niet meer alleen op basis van soja) uit te breiden. Het merk hernieuwde zich en het “kleine digitale budget” telde als test om te bepalen of het juist zat…
 
“Aangezien Alpro niet meer alleen synoniem was voor sojaproducten, besloten we een heel nieuw merkuniversum te creëren. Doelstelling: het jonger en eigentijdser maken. Daartoe bedachten en produceten we samen met de Londense animatiestudio YumYum een virale video”, vervolgt Tim Helsen. Ally, de eekhoorn, was geboren. Zijn avonturen scoorden meteen op YouTube; de video registreerde al meer dan veertien miljoen views. “Deze onverwachte populariteit kon Alpro natuurlijk wel bekoren; het merk vroeg ons dus of het mogelijk was om een volledig merk- en communicatieplatform te creëren, met voor elk basisingrediënt van elk product een sympathiek dier als mascotte.”
 
Zo ontstonden de aap Mister Coco en zijn vriend Martino, de lama. Ook zij haalden negentien miljoen views op YouTube. Dat succes ontging Alpro UK niet en zij bestelden een nieuwe animatiespot bij Gents, maar deze keer voor televisie. Tim Helsen: “Ze hebben ons gebrieft voor een tv-spot van 20’’. Na twee maanden uitzending op de Britse zenders en posttests, bleek dat de resultaten opnieuw erg goed waren. Niet alleen wat het beeld, de naambekendheid en de marketingdoelstellingen betreft, maar ook inzake verkoopcijfers.”
 
In april vorig jaar besloot Alpro dan eindelijk om een pitch bij zijn bureaus te organiseren met het oog op de toekenning van zijn globale communicatiebudget dat tot dan toe vanuit Londen beheerd werd. “We moesten een enkele vraag beantwoorden: ‘Hoe zien jullie de toekomst van Alpro, te beginnen met 2015?’. Om die te beantwoorden zijn we vertrokken van wat we al verwezenlijkt hadden, ons afvragend hoe ver we dat zouden kunnen doortrekken, zonder dat het een voltallige zoo zou worden. De uitdaging bestond erin de geënsceneerde producten ‘aantrekkelijker’ te maken. Dat is het nadeel van animatie. Voedingswaren verliezen al hun ’appetite appeal’. Dus hebben we een beroep gedaan op Nozon: hun expertise inzake speciale effecten staat buiten kijf, zeker als het gaat om de incrustatie van aangemaakte elementen in bestaande beelden. Samen met de regisseur Erik Bulckens van Adult zijn we erin geslaagd het gewenste universum te creëren, met behoud van de ingrediënten die de twee eerste video’s tot een succes maakten.”
 
In totaal bedacht het team zes hoofdpersonages; zij krijgen naargelang het uitzendkanaal het gezelschap van nevenpersonages… in hun volgende avonturen die we binnenkort kunnen ontdekken. 


INTERVIEW

Ceramiek: de B-side van Alex Gabriels

Ceramiek: de B-side van Alex GabrielsDOSSIER  Merit Awards 2019: de laureaten en finalisten  


Dit jaar reikte de jury van de Merit Awards, voorgezeten door Mieke Debeerts (chief customer experience & marketing communications officer, Belfius), aan de zijde van de redactie van de Merit...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Weg met stereotiepe reclame  


De laatste jaren ontstaan nieuwe reclamedynamieken als weerspiegeling van de samenleving. Die werden meer bepaald in gang gezet door groepen als Unilever of P&G en dragen bij om de verschillende...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Luxury: What's in a name?  


Hoe evolueert het aankoopgedrag van consumenten voor luxeproducten? Dat is de vraag die de Luxury Survey studie van Roularta zich stelde. De studie die voor het eerst in 2015 werd gevoerd, kreeg...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier