SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

TBWA wil vooruit met CBC

Woensdag 17 September 2014


TBWA wil vooruit met CBC
Assets :
film 'Décider d'avancer' radio 'Banque privée' radio 'Grand public' radio 'Entrepreneur'
Credits :
Client : CBC
Contacts : Sandra Circhirillo, Valérie Stoupy
Agency : TBWA Belgium
Account Team : Pauline Kinet, Geert Potargent
CD : François Daubresse
Creation : Michael Mikiels
Creation : Eric Maerschalck
Strategy : Stephanie Vercruysse
Design & Lettering : DeFrans
Photographer : Merel ‘t Hart
Art Buyer : Elly Laureys
Production House : SAKE
Director : Sam Garbarski
DOP : Alain Duplantier
Producer : Mieke Vandewalle, Jérôme Millet, Geneviève Paindaveine
Post-Production : SAKE
Music : John Stargasm, Gregg Remy
Editor : Martin Leroy
Sound : Gwenn Nicolay
Colorgrader : Olivier Ogneux

TBWA maakte een nieuwe campagne voor CBC. Die moet de nieuwe ambities van de bank aankondigen: haar aanwezigheid versterken in het zuidelijke landsgedeelte en zowel particulieren als bedrijven die besloten hebben dat ze vooruit willen te steunen.

Voor we overgaan tot de kern van de zaak, herinneren we eraan dat het communicatiebudget van CBC in handen is van Tramway 21. De nieuwe campagne is naar verluidt het resultaat van een punctuele samenwerking met TBWA Brussels. Dat bureau staat van zijn kant in voor de communicatie van KBC, het moederbedrijf van CBC. “Het betekent geenszins dat we onze samenwerking met Tramway 21 in vraag stellen”, zegt Sandra Circhirillo, marketing & communication manager bij CBC Bank & Insurance. “Integendeel, TBWA en Tramway 21 vullen elkaar perfect aan. Het is een hele gezonde samenwerking: het ene bureau vertegenwoordigteen grote strategisch geavanceerde en sterke structuur; het andere is veel flexibeler en reactiever. De ideale mix. Dat TBWA de lead kreeg voor de project, is omdat ze ons geholpen hebben onze nieuwe brand strategy te definiëren en het was dus logisch dat zij dit project zouden afwerken.” 
 
François Daubresse, CD van TBWA, vervolgt: “Volgens het cliché is Wallonië inert, triestig en verouderd. Daar is niets van aan. Wallonië is vandaag de meest dynamische regio van het land: een streek waar architecturaal lef hand in hand gaat met innovatie. Een proefbuis voor spitstechnologie. Een vruchtbare kweekvijver voor succesverhalen. Het Waalse mirakel is een feit en dat is de CBC niet ontgaan.”
 
De bank wil particulieren en bedrijven die besloten hebben dat ze vooruit willen steun verlenen. Dat blijkt letterlijk uit de nieuwe baseline van de CBC: ‘Décider d'avancer’. Die wordt vooral uitgedragen aan de hand van verschillende advertenties en een spot. “Bedoeling was hulde te brengen aan ondernemers en beslissers; daar waren we snel uit. Restte ons nog de taak om een regisseur te vinden die dat idee zou kunnen vatten. We kozen voor Sam Garbarski, een Belgische regisseur van langspeelfilms (‘Vijay and I’, ‘Quartier lointain’ en ‘Irina Palm’). “ Geen onbekende in het vak, want Sam Garbarski heette vroeger in feite Eddie… inderdaad, de oprichter van het sterbureau uit de jaren tachtig dat geruime tijd zijn naam droeg voor het overgenomen werd door Euro RSCG/Havas.
 
“De voorbereidingen en de zoektocht naar de meest geschikte locaties vroegen vele maanden van research”, besluit François Daubresse. “De opnames zelf duurden vier dagen. Die waren nodig om het verhaal te vertellen van diverse mensen die de beslissing van hun leven nemen en vervolgens trots voor de camera defileren, op de meest emblematische plaatsen van Wallonië.”
 
Preciseren we nog dat de spot 100% Belgisch is, wat de eerder aangehaalde ambities nog versterkt: de regisseur, het opnameteam, de acteurs en de figuranten. Zelfs de muziek is van Belgische makelij: ze werd speciaal gecomponeerd door John Stargasm en Greg Remy, respectievelijk de zanger en gitarist van de Belgische rockgroep Ghinzu.


INTERVIEW

Joachim van Beust (Auxipress):

Joachim van Beust (Auxipress): "Dankzij big en smart data kunnen we bewijzen wat voor discours lezers van een merk verwachten"DOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier