Fr


Close

Campaigns

Air haalt etiket boven voor Jules

Zondag 26 September 2021

Air haalt etiket boven voor Jules

Etiketten krijgen het vaak hard te verduren en worden niet naar waarde geschat. Ze jeuken, zijn soms onleesbaar en eindigen altijd in de vuilbak. Bij Jules kunnen etiketten dankzij de kostbare hulp van Air ook met trots gedragen worden.

“Op zijn pad naar vooruitgang blijft Jules zichzelf opnieuw uitvinden”, aldus het herenkledingmerk. “Vandaag bevestigen we onze inzet voor mode met een positieve impact. Bij Jules is de productie van meer en meer milieuvriendelijke kleding een prioriteit.
 
Als bewijs hiervan verruimt Jules elk jaar zijn ‘in progress’ aanbod van kleding in gerecycleerde of biologische materialen. Denim vertegenwoordigt een groot deel van deze collectie, maar jeans is helaas een van de kledingstukken waarvan de productie nog steeds de grootste negatieve impact heeft op het milieu. Om daar iets aan te doen lanceert Jules zijn allereerste jeans van 100% gerecycleerde stof. Een revolutie in de wereld van de fast fashion.
 
“Om de komst van deze 100% gerecycleerde jeans ‘made in Jules’ kracht bij te zetten, bedacht het Franse merk een andere, conceptuelere innovatie door het label dat gewoonlijk aan de binnenkant van de jeans wordt genaaid naar de buitenkant te verplaatsen”, aldus Arnaud Bailly, CD van Air. “Het idee is eenvoudig, maar de implicaties voor de productie zijn reëel! Vandaag hebben de tienduizenden jeans die in Frankrijk en België worden verdeeld, trots hun nieuwe label aan de buitenkant.
 
Beter nog, een exclusief SoMe-filmpje moedigt de consumenten aan om het label niet te verwijderen, maar het integendeel met trots te dragen en zo misschien de mensen in hun omgeving ertoe aan te zetten over te schakelen op een duurzamere garderobe.
 
De campagne wordt ook ondersteund in meer dan 600 verkooppunten in Frankrijk en België, waar de actie in de etalage en in de denimafdeling onder de aandacht wordt gebracht.
 
“Eens te meer bewijst Jules dat het mannen en hun garderobe wil veranderen, zodat ze zich weer trots kunnen voelen om hun jeans te dragen. Met of zonder gaten, maar met hun label”, besluit Arnaud Bailly.


Assets :
Credits :
  • Client : Jules
  • Contacts : Benoît Latron, Karine Siebenhuner, Maud Grienti
  • Agency : AIR BRUSSELS
  • Account Team : Pauline  Héraly, Anastasia  Bousson, Josepha Coste
  • CD : AIR Creative Council
  • Creation : John Benois, Karel De Mulder, Romain Félix, Arnaud Bailly
  • Creation : Olivier Maquenne
  • Director : Thomas Prudhomme
  • Camera & Editor : Grégoire Dessy
  • Music & Sound Design : Eli Sundermann