SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Darwin altijd thuis voor Come a casa

Zondag 25 Maart 2018


Darwin altijd thuis voor Come a casa
Assets :
radio 'Baaldag overleefd' radio 'Bingewatchen' poster 'Bingewatchen' poster 'Baaldag overleefd'
Credits :
Client : Ter Beke
Contacts : Cédric Lemineur, Nathalie Vlaeminck
Agency : darwin
CD : Raf De Smet
Creation : Raf De Smet
Creation : Véronique Vier
Creation : Mateusz Mroszczak
Creation : Mathijs Bettens
Strategy : Karin De Bruyn
Account Team : Hannelore Van Cauwenberghe, Taraneh Ataï Kachoui
Radio Production Company : Raygun
Photographer : Foodphoto

Met zijn nieuwe campagne wil Come a casa zijn leiderspositie binnen het segment van de mediterrane kant-en-klare gerechten versterken. Darwin overtuigde Ter Beke met een stevige strategie en een concept dat ongetwijfeld enkele jaren meekan.

“Come a casa is met een marktaandeel van 30% marktleider in het segment van de zuiderse kant-en-klaar gerechten”, begint Cédric Lemineur, Marketing Manager bij Ter Beke. “Het merk heeft gezorgd voor een sterke ontwikkeling van de categorie. Mettertijd werden de positionering en de producten gekopieerd door winkelmerken. Come a casa moest dus op de juiste manier differentiëren om te kunnen blijven groeien zoals het de laatste jaren deed.”
 
Daartoe werd gedurende meerdere maanden keihard gewerkt om Come a casa opnieuw een duidelijke positionering te geven. “Het merk is diep verankerd in het hart van de Belgen, met een enorme naambekendheid en een groot sympathiekapitaal. Iedereen kent de beroemde ‘Come a casa’ jingle, maar het merk had een tweede adem nodig. De afgelopen maanden hebben we de positionering stap voor stap volledig herzien. Alles wat veranderd moest worden, werd aangepast om aldus de richting te bepalen die we op lange termijn willen uitgaan. Dat hebben we eerst intern gedaan en daarna hebben we verschillende externe partners onder de arm genomen. Samen hebben we de fundamentele onderdelen van de brand equity bekeken en de bestaansreden van Come a case geherdefinieerd. Dat heeft ons geholpen om de prioritaire projecten voor de toekomst te bepalen en te zien hoe we de komende jaren kunnen groeien.”
 
Vervolgens ging Cédric Lemineur op zoek naar een nieuwe communicatiepartner. Na competitie koos hij in januari voor Darwin. “Darwin slaagde erin een goede strategische benadering te vertalen naar een veelbelovend, relevant en creatief concept waarmee we ons kunnen onderscheiden van de concurrentie die steeds geduchter wordt”, verklaarde de Marketing Manager toen over zijn keuze. Dat concept mogen we gerust omschrijven als een ‘snelweg’, zegt CD Raf De Smet: “Het merk is welbekend en de jingle wordt geneuried door elke generatie, maar het was toe aan een opfrisbeurt. Om de link tussen het merk en het moment te versterken, vervangen we een deel van de merknaam door een goede reden om Come a casa in de koelkast te hebben. Zo wordt ‘Come a casa’ ‘Binge-watchen a casa’ of ‘Baaldag overleefd a Casa’. Het concept is eindeloos toepasbaar, want Come a casa is er voor elk moment waarop je zin hebt om jezelf een plezier te doen. De merknaam aanpassen aan het moment, is een gewaagd maar eenvoudig concept en eenvoud blijft nog altijd het basisingrediënt van een geslaagde creatie.”
 
Deze campagne luidt het begin in van een saga die een lang leven beschoren lijkt. Ze start op de radio en wordt aangevuld met een affichageluik dat de spots visueel weergeeft. Natuurlijk hoort er ook een sociaal medialuik bij. “Deze campagne is de eerste stap die de nieuwe positionering moet implementeren”, besluit Cédric Lemineur. “Met name die van een gul, eenvoudig, eerlijk en transparant merk dat garant staat voor lekker plezier. Dit is de eerste fase in een plan dat ons moet helpen om nieuwe consumenten aan te spreken en de aankoopfrequentie te verhogen. Er zullen nog vele andere etappes volgen, want vandaag volstaat het niet om te communiceren rond een positionering, ze moet ook beleefd worden via alle contactpunten en de hele mix.”


INTERVIEW

Joachim van Beust (Auxipress):

Joachim van Beust (Auxipress): "Dankzij big en smart data kunnen we bewijzen wat voor discours lezers van een merk verwachten"DOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier