Fr
Close

Campaigns

Happiness gaat nog steeds voor de smaak van Quick

Zondag 2 April 2017

Happiness gaat nog steeds voor de smaak van Quick

Het minste wat je kunt zeggen is dat Happiness niet stilgezeten heeft sinds het bureau het communicatiebudget van Quick won in mei vorig jaar. De ene actie volgde op de andere: zo vindt iedereen vast iets naar zijn smaak!

In mei 2016 kondigde Happiness na een competitie onder leiding van PitchPoint de winst van het communicatiebudget van Quick Belux aan. Tot dan toe was de lokale communicatie van de fastfood reus het werk van het Parijse bureau Jésus et Gabriel… “Nadat het merk gedurende tien jaar in Frans beheer was geweest, keerde het merk Quick terug naar zijn geboorteland en kon het opnieuw zijn eigen lokale communicatie ontwikkelen”, zegt Pascal Kemajou, Head of Account & Managing Partner bij Happiness Brussels. “Quick moest in de eerste plaats zijn basis herzien en tijdens de pitch bepaalden we meer bepaald de inhoud van de smaak die het merk succesvol heeft gemaakt, maar zonder hem echt te onderscheiden van de concurrentie. We hebben een tiental baselines rond dat thema samengebracht, maar geen enkele daarvan definieerde echt waar die smaak precies voor stond. Zo hebben we ingezien dat het niet zozeer de smaak is die de kracht van Quick uitmaakt, maar wel het feit dat het merk de Amerikaanse hamburger wist aan te passen aan de smaak van de Belgen. ’t Is dit Belgische karakter dat het hele verschil maakt en een merkterritorium afbakent dat onlosmakelijk met Quick verbonden is sinds zijn begindagen.”
 
In het verlengde maakte het gelukkige bureau vorig jaar in september een virale en tv-spot waarin alweer een eigenaardige Belgische gewoonte aan bod kwam, meer bepaald de traditie om buitenlandse specialiteiten in een Belgisch jasje te steken. Deze terugkeer op de Belgische en Luxemburgse mediascène werd al snel aangevuld met een reeks ‘tactische’ campagnes om burgerrecepten naargelang regionale of tijdelijke smaken aan te kondigen, alsook activeringen in een stevig tempo: de ‘Mega Giant voor 1 euro’ in november, het ‘Mega Giant Contest’ in december, de ‘Personality Test’ in februari, ‘#complimentendag op 1 maart en vandaag dus ‘Share the Magic Box’.
 
CD Philippe Fass vertelt: “Iedereen kent de Magic Box, het iconische menu van Quick. Kinderen zijn er dol op, want er zit altijd een verrassing in. Voor Pasen heeft Quick in samenwerking met Happiness en het Leger des Heils een andere verrassing. Kinderen krijgen niet alleen een cadeautje, ze kunnen er ook eentje geven. Daartoe moeten ze gewoon een stuk speelgoed dat ze van thuis hebben meegebracht in de doos stoppen en in samenwerking met het Leger des Heils zorgt Quick ervoor dat het bij een arm kind terechtkomt.”
 
De actie loopt van 3 tot 16 april in alle Quick-restaurants van België en wordt herhaald tijdens de sinterklaasperiode. Ze wordt ondersteund op de sociale netwerken van de adverteerder, alsook op de verkooppunten, met onder andere een video.
 
“In België krijgen heel wat kinderen niet vaak geschenken, gewoon omdat hun ouders met moeite betaalbaar speelgoed vinden”, besluit Kim Pepermans, Brand Manager bij Burger Brands Belgium. “Onze Magic Box geniet een sterke naambekendheid bij gezinnen. Er zit altijd een leuk geschenkje voor de kinderen in. Die kunnen zelfs iets weggeven en aldus ontdekken wat voor plezier dat verschaft.” 


Assets :
Credits :
 • Client : Quick
 • Contacts : Dirk Lammens, Kim Pepermans, Dominique De Vogelaere
 • Agency : HAPPINESS BRUSSELS
 • CD : Geoffrey Hantson
 • CD : Philippe Fass
 • Creation : Catherine Hermans
 • Creation : Laurie Lacourt
 • Group Account Director : Pascal Kemajou
 • Account Manager : Nathalie Duchatelet, Gitta De Vos, Camille Martin-Schmets
 • Graphic Design : Frederik Draulans, Emilie Wauthelet, Alexandra Carosielli, Kassandra Donia
 • Copy Fr : Catherine Quadens, Yves Donceel
 • Illustrator : Burnt Toast
 • Producer : Sophie Gunsbourg, Pascal Delfosse
 • Editor : Cédric Larcin