SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Air laat de katten spreken voor Win for Life

Woensdag 23 Maart 2016


Air laat de katten spreken voor Win for Life
Assets :
spot Tv 'stofzuiger' spot Tv 'slapen'
Credits :
Client : Loterie Nationale/Nationale Loterij
Contacts : Marc Frederix, Roger De Henau, Joke Vermoere, Céline Van Gansbeke
Agency : Air Brussels
ECD : Eric Hollander
CD : Dieter De Ridder
CD : Joeri Van Den Broeck
Creation : Ramin Afshar
Graphic Design : Maxime Douillet, Natalia Oyarzun
Creative Strategist : Sophie Graillot
Account Director : Audrey Semal
Account Executive : Aurélie Thollebeek
Agency Producer : Bérengère Lurquin
Film Production Company : Czar
Director : Luc Schurgers
Producer : Frederik Vrancken
DOP : Frank Van Den Eeden
Sound Studio : Cobra

Air Brussel ontwikkelde een nieuwe campagne voor Win for Life, het beroemde krasspel van de Nationale Loterij. Hiermee komt een einde aan zes jaar ‘Ge moogt gerust zijn’ en begint een nieuwe saga die ‘Win for Life, da’s fun for life’ gedoopt werd.

Ter herinnering in augustus 2015 herverdeelde de Nationale Loterij de communicatiebudgetten over drie bureaus: mortierbrigade, TBWA Brussel en Air. De brigade nam na het beheer van de budgetten van Euro Millions en Win For Life, de Lotto-budgetten over van Havas. TBWA zou instaan voor Euro Millions en Air won Win For Life en de krasbiljetten.
 
Zeven maanden later presenteert Air nu het resultaat van zijn werk voor het beroemde krasspel dat de winnaars in staat stelt levenslang te rentenieren. “Na zes jaar ‘Ge moogt gerust zijn’ (een concept bedacht door mortierbrigade, nvdr) vond de Nationale Loterij dat de tijd rijp was om over te gaan naar een andere fase in de communicatie rond zijn populaire product bij de jongeren”, aldus chez Air Brussels. “De nieuwe Win for Life-campagne voor de komende jaren staat helemaal in het teken van dilemma’s en moet vooral de USP van het krasspel in de verf zetten: Win for Life is het enige plezier dat een leven lang duurt.”
 
Op het menu: twee tv-spots van 40’’ en twee spots van 30’’, een interactieve versie voor de sociale media, POS-materiaal, sponsoringbillboards, een nieuw krasbiljet, en last but not least, een sprekende kat.
 
“In feite was onze missie drievoudig”, aldus Dieter De Ridder die de creatie van Air leidt samen met Joeri Van den Broeck. “De Nationale Loterij heeft ons gevraagd de communicatie te verjongen en de spelers een centralere rol te geven, alsook het idee van levenslang plezier te activeren.” “We hebben bewust besloten dat de acteurs in de spots sowieso niet voor Win for Life zouden kiezen”, vervolgt zijn creatieve wederhelft. “Ze opteren telkens voor dromen die tot de verbeelding spreken, dingen zoals ‘met katten kunnen spreken’, om vervolgens vast te stellen dat deze keuze hun zeker geen levenslang plezier oplevert. Iets wat Win for Life wel doet. Vandaar de slogan: wie Win for Life kiest, heeft gewoon meer fun voor de rest van zijn leven.”
 
Nog even preciseren dat fans op de Facebook-pagina van Win for Life de mogelijkheid hebben om in een interactieve versie van de tv-spot te kiezen tussen een ‘Win for Life’ biljet of ‘met katten kunnen praten’. Met een andere versie als resultaat. Idem dito op de sponsoringbillboards, waar de grillige kat ook de hoofdrol speelt. Alle denkbare dilemma’s zijn ook geënsceneerd op het POS-materiaal. 


INTERVIEW

Gert Ysebaert (Mediahuis):

Gert Ysebaert (Mediahuis): "Onze business is journalistiek en die moeten we verzilveren, via welk kanaal dan ook"DOSSIER  Saatchi & Saatchi New Directors' Showcase: de keuzes van Ridley Scott  


Trouwe Cannes Lions-gangers schuiven op donderdagmorgen zonder morren aan voor een van de jaarlijkse hoogtepunten van het festival: the New Directors’ Showcase van Saatchi & Saatchi. Dit jaar was...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


De 5 grote uitdagingen voor retail  


Times are changing. En die change gaat hard en snel in de retailsector. Digitalisatie en een sterke schaalvergroting na de grote consolidatiegolf zorgen voor een totaal nieuw landschap. Hoe dat er...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Creative Belgium Awards 2018 : de Grand Prix en de 13 gouden campagnes   


 Net zoals in 2017 kreeg een enkele campagne dit jaar een Grand Prix op de Creative Belgium Awards: ‘Closer than you think’ voor Child Focus in de Mediacompetitie (Social Media Advertising). De...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier