SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Air legt het mobiele aanbod van VOO haarfijn uit

Woensdag 13 November 2013


Air legt het mobiele aanbod van VOO haarfijn uit
Assets :
Film TV Film Web Film TV Film Web Vande Lanotte Poster Poster Poster Poster
Credits :
: VOO
: Bruno Van Sieleghem
: Erica Vanini, Jacques Ohn
Agency : Air Brussels
: Caroline Charles, Daphne De le Vingne
CD : Gregory Ginterdaele
CD : Marie-Laure Cliquennois
Creation : Catherine Quadens
Creation : Jean-Marc Wachsmann
: Bérengère Lurquin
Film Production Company : Latcho Drom
Director : Riton Liebman
: Olivier Gillard, Clara Climent
: Bleu Nuit
: Air Digital, Maxence Cupper

Air creëerde de lanceringscampagne rond het mobiele aanbod van VOO, waarmee het bureau het budget in juli won. Doelstelling: de eerste tariefplannen van de operator voorstellen. Ze worden gepresenteerd als de interessantste op de markt.

Tatoo is voor intensieve gebruikers, terwijl Toudoo bedoeld is voor minder intensief gebruik. Het aanbod doet enigszins denken aan dat van Telenet (King & Kong), maar dat doet er niet toe, VOO is vastbesloten het door te drukken. Dat blijkt uit de ingezette middelen.

Bij wijze van kick-off voor de campagne verspreidde Air een paginagrote advertentie in de pers, in de vorm van een brief aan Johan Vande Lanotte, onze vicepremier en federale minister van economie. Die beloofde zich over de aanbiedingen van de mobiele operatoren te buigen, omdat die als te talrijk en te complex beschouwd worden. De advertentie moest duidelijk maken dat VOO de boodschap begrepen heeft. Tegelijk legde een andere paginagrote advertentie de details van het Toudoo & Tatoo duo uitvoerig uit en was er bij wijze van teaser een affichagecampagne (groot formaat en 2m2). Nog op het menu: advertenties in de magazine-en dagbladpers, een radiocampagne op de Franstalige radiozenders en tv-spots van 90’’ met daarin de bekende VOO-familie die haar comeback maakt. Zo zien we puber Cédric en zijn vader Serge die in Wallonië echte sterren zijn geworden.

Gregory Ginterdaele, CD van Air: “Ten tijde van de pitch hebben we de VOO-familie meegenomen naar een winkelcentrum om haar populariteit te testen. De vader en zijn zoon waren amper binnen of ze werden massaal aangeklampt om handtekeningen uit te delen. Het bevestigde ons idee dat we de familie moesten behouden, maar ze doen evolueren. De lancering van VOOmobile was het perfecte moment om dat te doen. Het was de bedoeling VOOmobile te positioneren als de operator van alle gezinnen, dus hebben we besloten andere gezinnen tot leven te brengen en een nieuwe saga op te bouwen. Het model met mama-papa en hun twee kindjes is niet meer echt actueel…”

Het eerste nieuwe gezin dat we leren kennen, is een nieuw samengestelde versie, meer bepaald bij het vriendinnetje van Cédric. Haar vader is een beetje overdreven stug en heeft veel te veel dingen aan zijn oren. Hij voelt zich constant verplicht meetings met zijn vrouw en zijn kinderen te beleggen om hen toe te spreken alsof het zijn personeelsleden zijn. In de spot analyseert hij de GSM-forfaits van het hele gezin. Waarbij niemand er nog iets van snapt. “Het mobiele tariefaanbod is heel ingewikkeld”, aldus VOO. “Consumenten zijn de draad kwijt. VOOmobile breekt met de bestaande codes en komt met een heel eenvoudig en heel sterk geprijsd aanbod voor zijn klanten. Dat is precies de boodschap van de spot.”

Air veranderde niet alleen de familie, maar paste ook het schrijfproces aan, zoals de CD uitlegt: “De toon verandert. De dialogen hebben meer te maken met een miniserie dan met een reclamespot. In het DNA van VOO zit per definitie iets dat met entertainment te maken heeft. Om het eenvoudig uit te drukken: VOO brengt vertier binnen de families. Wat wil je nog meer als je reclamespots schrijft voor het merk? Het is trouwens niet voor niets dat we de regie toevertrouwd hebben aan Riton Liebman; hij is heel straf in het leiden van zijn acteurs. Het is een acteur die weet hoe hij met acteurs moet praten. Daarom zijn de formaten ook anders: de creatie en de regie hebben echt de mediakeuze bepaald, en niet omgekeerd. Tot slot zit de originaliteit ook in de mediaopbouw. Elke spot toont het standpunt van een personage in het verhaal. Om dat van de anderen te leren kennen, kan de kijker naar de site van VOO surfen. Een slimme manier om ervoor te zorgen dat de consumenten in detail kennismaken met de forfaits…”


INTERVIEW

Ceramiek: de B-side van Alex Gabriels

Ceramiek: de B-side van Alex GabrielsDOSSIER  Merit Awards 2019: de laureaten en finalisten  


Dit jaar reikte de jury van de Merit Awards, voorgezeten door Mieke Debeerts (chief customer experience & marketing communications officer, Belfius), aan de zijde van de redactie van de Merit...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Weg met stereotiepe reclame  


De laatste jaren ontstaan nieuwe reclamedynamieken als weerspiegeling van de samenleving. Die werden meer bepaald in gang gezet door groepen als Unilever of P&G en dragen bij om de verschillende...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Luxury: What's in a name?  


Hoe evolueert het aankoopgedrag van consumenten voor luxeproducten? Dat is de vraag die de Luxury Survey studie van Roularta zich stelde. De studie die voor het eerst in 2015 werd gevoerd, kreeg...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier