SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

BBDO laat de dood aan het woord voor AZG

Zondag 26 November 2017


BBDO laat de dood aan het woord voor AZG
Assets :
TvC
Credits :
Client : Médecins Sans Frontières Belgique / Artsen Zonder Grenzen België
Contacts : Mehdi Magha, Marianne Colpaert
Agency : BBDO Belgium
CD : Arnaud Pitz
CD : Sebastien De Valck
Creation : Gregory Verheyleweghen
Creation : Gaëtan Gomez Garcia
Account Team : Antoine Bouvy, Julie Vanderstichele
TV Producer : Patricia Van De Kerckhove
Film Production Company : BBDO Belgium, Dejvi Vandeveire, Valentin Taminiau
Sound : Sonicville

Na een raadpleging waaraan zomaar even dertien bureaus deelnamen, won BBDO in oktober een budget van Artsen zonder Grenzen voor een nieuwe sensibiliserings- en fundraising campagne. Nu we het resultaat zien, denken we dat ze zich alweer de juiste diagnose gesteld hebben.

Mehdi Magha, Referent Strategic Partnership chez MSF: “Traditioneel voeren we aan het einde van het jaar een prospectiecampagne die vooral nieuwe schenkers moet aanspreken: mensen die niet alleen Artsen zonder Grenzen kunnen steunen, maar ook en vooral giften doen. Dat was de basisvraag die we de bureaus meegaven bij de raadpleging.”
 
Tweede wens van de NOG: Kongo in de kijker plaatsen. “Er heerst daar echt een permanente noodtoestand”, vervolgt Mehdi Magha. “In de pers en in de media wordt er steeds minder over Kongo gepraat, maar voor AZG België blijft het een prioritaire missie. Dat blijkt onder andere uit de PUC (Pool Urgence Congo, nvdr) die we ter plaatse gestuurd hebben en die permanent op het terrein is om zo snel mogelijk in te grijpen bij zelfs het kleinste risico op epidemie (malaria, cholera, gele koorts, enzovoort). Omdat de Kongolese bevolking met veel bedreigingen voor haar gezondheid geconfronteerd wordt, is het primordiaal om reactief en mobiel te zijn, zodat we eventuele epidemieën zo snel mogelijk kunnen indijken. De PUC kan tot vier teams tegelijk naar 17 van de 26 provincies van het land sturen en rivieren, bergen, enzovoort doorkruisen.”
 
Dat kost natuurlijk allemaal handenvol geld en daar gaat de campagne naar op zoek. Het tv-luik is een echte elektroschok die zijn missie perfect zou moeten volbrengen. In beeld zien we het zware dagelijkse leven van de Kongolezen, maar ook dat van de teams van AZG. Het commentaar wordt gegeven door een intrigerende grafstem. Het is de dood zelf die ons toespreekt. Ze klaagt over de efficiëntie van Artsen zonder Grenzen “die haar het leven onmogelijk maken”. In die mate zelfs dat ze moet vertrekken. Ze belooft helaas wel dat ze terugkomt zodra de teams “geen geld meer zullen hebben om te blijven”. De boodschap is duidelijk: daar waar AZG is, verdwijnt de dood. De kijkers blijven aan de buis gekluisterd, tot ze opnieuw bij hun positieven komen en een gift doen. Opdracht volbracht!
 
“Gezien de deadline en de moeilijke situatie ter plaatse hebben we de spot gemonteerd met beelden van AZG”, aldus de creatieven Gaëtan Gomez Garcia en Gregory Verheyleweghen. “AZG heeft zijn eigen audiovisuele cel. Die stuurt regelmatig fotografen en regisseurs uit om ter plaatse zo realistisch mogelijke reportages te maken en te tonen wat de teams ter plaatse zien, de dingen waarmee ze elke dag geconfronteerd worden. De boodschap ‘Als wij aan de slag gaan, verliest de dood terrein’, kwam als vanzelf bij ons op, bij het zien van al die keiharde beelden. Ze tonen hoe noodzakelijk en efficiënt de werking van AZG is.”
 
Nog even preciseren dat de tv-campagne ondersteund wordt door een uitgebreid online luik, met bannering op tal van websites, prerolls op YouTube en een luik op de sociale netwerken. Er is ook een affichagecampagne in stations en de metro gepland, plus een DM die verstuurd wordt op een miljoen exemplaren. Ook nog op het programma: e-mailing en telemarketing.


INTERVIEW

Joachim van Beust (Auxipress):

Joachim van Beust (Auxipress): "Dankzij big en smart data kunnen we bewijzen wat voor discours lezers van een merk verwachten"DOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier