SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

mortierbrigade ultrapersoonlijk voor Lotto

Zondag 24 September 2017


mortierbrigade ultrapersoonlijk voor Lotto
Assets :
digital affiches 'sponsoring' radio radio 'Bergensesteenweg' 'file' 'groen' 'affiche'
Credits :
Client : De Nationale Loterij
Contacts : Marc Frederix, Joke Vermoere, Roger De Henau, Michaël Segers, Kim Haenen, Eva De Fraye, Marleen Segers, Joris Ceulemans, Pieter-Jan Adriaensens, Katie Gotzen, Virginie De Haeck, Ralph Urmel, Patrick Steegmans
Agency : mortierbrigade
CD : Jens Mortier
CD : Philippe De Ceuster
CD : Joost Berends
Creation : Kwint De Meyer
Creation : Willem De Wachter
Creation : Nicolas Mouquet
Creation : Geoffrey Masse
Copy Fr : Zoé De Priester
Copy Nl : Jil Dockx
Head of Production : Charlotte Coddens
Strategy : Vincent D'Halluin
Producer : Olivia Naudts
PR-Manager : Anne-Cécille Collignon
Social : Jonas Van Bael
Digital Director : Pieter Nijs
Digital Project Manager : Jeroen De Bock
Design : Wim De Dobbeleer, Yoann Stas
DTP : Sophie Bayeul, Vito Latorrata
Radio Production Company : Sonicville

mortierbrigade creëerde een nieuw verhaal voor Lotto. De brigade werkt al meerdere maanden aan de herpositionering van het stermerk van de Nationale Loterij. Bij deze strategische en tactische verandering hoort ook een nieuwe baseline ‘Omdat het kan’. Die wordt ingeburgerd via een uiterst persoonlijke campagne.

Michaël Segers, Brand Manager Lotto: “We wilden afwijken van de traditionele associatie met dromen (die sterk aanwezig was in de vorige baseline, nvdr). De nieuwe positionering speelt in op geluk hebben, want als je op de Lotto speelt, kun je inderdaad de volgende winnaar zijn. Dat blijkt uit de meer dan 450 Lotto-winnaars in 15 jaar. De nieuwe baseline vertaalt deze positionering en de merkstrategie perfect. Dat was het vertrekpunt van ons nieuwe verhaal.”
 
“Bij de herpositionering hoort ook een grote grafische inspanning”, vervolgt Joke Vermoere, Creative Effectiveness Manager Lotto. “We wilden onze visuele communicatie visualiseren: de grote witte en rode blokken zijn vervangen door kleurige ballen. Dat is een dynamischere manier om boodschappen door te geven en op een subtiele manier te herinneren aan de ballen van de trekking.”
 
Het geheel wordt ingeburgerd via een eerste nationale campagne. Die getuigt van een sterk staaltje personalisatie, aangezien elk element verschilt naargelang de plaats, het moment en de situatie waarin mensen zich bevinden op het ogenblik waarop ze met de boodschap geconfronteerd worden.
 
“De hele Lotto-herpositionering is het resultaat van een heus titatenwerk”, bevestigt Jens Mortier, Partner & Creative Director van mortierbrigade. “We zijn zelfs zover gegaan dat we verschillende affiches gemaakt hebben naargelang de straten waar ze hangen. In totaal werden er meer dan 1000 verschillende elementen aan de mediaregies geleverd (nog een mooie illustratie van de nieuwe merkbelofte, nvdr). Bedoeling is elke persoon met een pertinente boodschap die blijft hangen bereiken.”
 
Hetzelfde geldt voor de radiospots die gepersonaliseerd werden op basis van het moment waarop ze uitgezonden worden. Voor de microfoon legt de verteller op een garrpige manier uit de geluk in een klein hoekje kan zitten: “We wilden radiospots die de nieuwe Lotto-identiteit nog iets meer versterkten, maar toch ook heel dynamisch blijven”, besluit de hoofdbrigadier. “Daarom hebben we een nieuwe jingle gemaakt op basis van ‘Hey Ho Let’s Go’, de song van de Ramones die we getransformeerd hebben tot ‘Hey ho Lotto’.”
 
De campagne wordt de komende weken aangevuld met minidocumentaires over waargebeurde verhalen over geluk hebben, alsook met een unieke samenwerking met het Vlaamse programma ’De Slimste Mens ter Wereld’ op Vier.


INTERVIEW

Joachim van Beust (Auxipress):

Joachim van Beust (Auxipress): "Dankzij big en smart data kunnen we bewijzen wat voor discours lezers van een merk verwachten"DOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier