SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close

José Fernandez (DigitasLBi): "Er zijn de laatste tijd maar weinig vernieuwende digitale projecten verschenen"

Woensdag 16 Oktober 2013


José Fernandez (DigitasLBi):
Na de integratie van LBi in Publicis Group en zijn fusie met Digitas, werd het Belgische bureau officieel omgedoopt tot DigitasLBi Belgium. Zijn managing director José Fernandez geeft tekst en uitleg bij de uitdagingen voor zijn bureau.
 
Hoe zwaar wegen de groep DigitasLBi en de Belgische structuur?
Het DigitasLBi-netwerk is vandaag wereldleider, dankzij zijn aanwezigheid in 25 landen, met 40 kantoren en bijna 6000 digitale experts, verdeeld over het netwerk. In België speelt het bureau sinds 1995 een pioniersrol in de digitale sector; sinds 2005 werkt het onder de naam LBi, na de overname van Digital Age Design, met een zetel in Brussel en een kantoor in Gent. Na de wereldwijde fusie tussen Digitas en LBi, kiezen we vandaag voor de identiteit van DigitasLBi en herzien we onze operationele structuur om het bureau te herpositioneren op de Belgische markt.
 
Werken jullie nog samen met andere Publicis-entiteiten of zijn jullie volledig autonoom?
De groepsfilosofie wil dat de verschillende entiteiten totaal onafhankelijk zijn. DigitasLBi is de enige ‘digital native’ structuur binnen de groep in België en we werken volledig autonoom.
 
Hoe positioneren jullie je tegenover de concurrentie? Wat zijn jullie sterke punten, naast het feit dat jullie tot de groep behoren natuurlijk?
Het feit dat we behoren tot een groep die wereldwijd een leiderspositie inneemt, is een unieke troef voor ons op de Belgische markt. Het stelt ons in staat onze klanten ongezien veel expertise en ervaring te bieden. Op lokaal vlak beschikken we over alle middelen die het mogelijk maken onze klanten te begeleiden in de digitale transformatie van hun business. De invoering van een efficiënte digitale strategie vraagt inderdaad de beheersing van alle bijhorende technologieën en methodologieën. Bovendien kunnen we door de toenadering met Digitas specifieke expertise inzake digitale innovatie en ‘connected commerce’ aanbieden. Tot slot zijn we het enige bureau ter wereld dat een eenhoorn als logo heeft. Dat staat symbool voor uitmuntendheid en zuiverheid. Het geeft onze identiteit een magisch kantje. Dat weerspiegelt onze corporate values: “We are experts, we are collaborative, we are provocative.”
 
Jullie wonnen zopas Nissan en BNP Paribas Fortis. Waaruit bestaat jullie missie voor deze twee nieuwe klanten?
Nissan hebben we gewonnen bij een pitch waaraan de groep DigitasLBi deelnam voor de westelijke zone (Frankrijk, België, Nederland). De marketing van Nissan voor deze zone is gecentraliseerd in Parijs en wij beheren de lokalisering van de assets, de digitale campagnes en CRM voor het merk op de Belgische markt. Wat BNP Paribas betreft, het gaat om een stuk business voor hun ‘Cash management’ afdeling. Eerst hebben we hun webaanwezigheid ontwikkeld via de site sepa.bnpparibas.com, alsook een specifieke app voor tablet.
 
Hoe zie je de digital native bureaus in België? En hoe zal die markt evolueren?
Ik ga er geen doekjes om winden. De markt is moeilijk voor iedereen. De Belgische adverteerders hebben vaak de neiging om op hele korte termijn te werken, zonder zich nog echt te engageren in een partnerschap met hun digitale bureau. Dat gebrek aan zichtbaarheid op lange termijn is nefast voor de bureaus. Het is nog altijd een kwestie van maturiteit en opvoeding. Al vijftien jaar begeleid ik adverteerders binnen de digitale wereld en we zijn nog altijd aan het pionieren in België. Er is wat dat betreft een nijpend tekort aan visie en visionairs bij de adverteerders die echt bereid zouden zijn met hun bedrijf het verschil te maken en te breken met het verleden. Veel ideeën die door de bureaus aangedragen worden, worden verworpen bij gebrek aan lef. Dat heeft een weerslag op de innovatie. Er zijn de laatste tijd maar weinig echt vernieuwende digitale projecten verschenen in België. Je wordt ‘Bureau van het Jaar’ met een virale video. Maar digitale marketing is zoveel meer. Ik moet toegeven dat er ook een probleem is bij de bureaus en het feit dat er zoveel zijn. Er duiken soms hele kleine spelers op met een aanbod waarvan de adverteerders niet goed weten wat ze ermee moeten. Ik ben ervan overtuigd dat er veel ruimte blijft voor ‘digital native’ bureaus, want zoals al aangegeven is technologische expertise essentieel. Adverteerders moeten dus uitzoeken of ze zich permanent tot generalisten die een beetje vanalles doen willen richten of dat ze daarentegen deze groeiende en strategisch veelbelovende pijler willen toevertrouwen aan een partner die echt gespecialiseerd is in dit domein.

Een marketing project in gedachten ? Een bureau opzoeken


ARCHIVE / AGENCIES - COMMUNICATION

JOBS


INTERVIEW

(ADVERTORIAL) De MovieMatch van Catherine Closset (BNP Paribas Fortis)

(ADVERTORIAL) De MovieMatch van Catherine Closset (BNP Paribas Fortis)DOSSIER  B2B Press & Communication Awards: de laureaten


Zowat 200 aanwezigen woonden gisteravond de derde gala-avond van de B2B Press & Communication Awards bij in Bozar. De jury van Stephan Salberter (ING Belgium) reikte elf prijzen uit en ook dit...


en savoir plus


IAB Mixx Awards 2016: de gouden cases  


Dit jaar reikte de jury van de IAB Mixx Awards zeven Gold uit. Die bekronen zeven verschillende adverteerders en campagnes, gemaakt door vijf bureaus. Een close-up van deze gouden campagnes voor...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Netvertising: gelieve niet te storen!  


Het is geen geheim dat online reclame de surfers irriteert, maar niet dermate zoals een recente studie van het mediabureau Space aantoont. Sommige populaire formaten, zoals video, worden vanwege...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier