SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Deutsche Bank trouw aan haar imago

Vrijdag 6 December 2013


Deutsche Bank trouw aan haar imago
Assets :
36m2 'Kennis' 36m2 'Keuse' 36m2 'Kosten' 36m2 'Toekosmt' 2m2 'Advies' 2m2 'Adviseur' 2m2 'Keuse' 2m2 'Kosten' 2m2 'Schrappen' visitkaartjes recto guerrilla parking parking2 radio radio2 radio3 radio4 radio5
Credits :
Client : Deutsche Bank
Contacts : Yannick Grecourt, Gregory Berleur, Nancy van Zeebroeck, Carla Mouchbahani
Agency : mortierbrigade
CD : Joost Berends
CD : Jens Mortier
CD : Philippe De Ceuster
Creation : Joost Berends
Creation : Pieter Staes
Creation : Simon Willems
Creation : Philippe De Ceuster
Creation : Nena Daldini
Creation : Jolien Elegeert
Creation : Jesse Vanophalvens
Design : Vito Latoratta
Radio Production Company : Sonicville
Producers : Evert Vermeire, Sarah Tulkens, Eline Rousseau

Mortierbrigade maakte zopas een nieuwe imagocampagne voor Deutsche Bank. Het is de eerste onder supervisie van Gregory Berleur, de opvolger van Stefan Salberter aan het hoofd van de marketing en communicatie van de bankinstelling.

Op het programma: affichage (2, 16 en 36 m²), radio, bannering en guerrilla. Joost Berends, co-CD bij mortierbrigade en verantwoordelijk voor het budget: “Het was al lang geleden dat we nog een positioneringscampagne gevoerd hadden voor Deutsche Bank. De laatste is al twee jaar geleden. Dat was ‘What if’, waarmee we onder andere een Gold wonnen op de IAB Awards 2012. We hebben trouwens vastgesteld dat de banken opnieuw veel communiceerden rond beleggingen en de Belgen uitnodigden om in te zetten op beleggingsfondsen, terwijl de crisis nog niet helemaal voorbij is. Het was het juiste moment om Deutsche Bank zijn opnieuw zijn rol als challenger en agitator aan te meten.”

En wie agitator zegt, zegt debat. Een materie waarin DB zich al geruime tijd bekwaamd heeft, waarbij de bank zich altijd wist aan te passen aan de actualiteit, de gebruiken en de trends van het moment. “Onlangs schreef een artikel in l'Echo dat 2013 met meer dan 72.000 rekeningoverdrachten het jaar van alle records was inzake bankwissels”, aldus Gregory Berleur, directeur marketing & communicatie bij Deutsche Bank. “Het benadrukt een trend die vandaag sterk aanwezig is: mensen veranderen tegenwoordig makkelijker van bank dan vroeger. Ze stellen zich meer vragen over het vertrouwen dat ze in een merk stellen, eerder dan in een ander, en als ze antwoorden krijgen die hun aantonen dat ze ongelijk hebben, zetten ze zonder aarzelen de stap.”

Vandaar dat het belangrijk is de juiste vragen te stellen. “Deutsche Bank is altijd de challenger geweest. Vanuit dat opzicht beschouwt de bank het als haar taak dingen in vraag te stellen door de sector en de consumenten te doen nadenken over wat ze van hun bank verwachten. Bedoeling: eraan herinneren dat Deutsche Bank staat voor het beste aanbod, de beste mening en de beste prijs. Onpartijdigheid zit trouwens in onze genen. Niet voor niets krijgen onze sales mensen geen incentive op basis van hun prestaties, maar naargelang de tevredenheid van hun klanten. Hun doelstelling is niet dat ze kost wat kost DB-fondsen willen verkopen, wel dat ze producten kunnen aanreiken die aansluiten bij de noden en verwachtingen van de klanten.”

Een meerwaarde die DB benadrukt via een reeks affiches die van het kleinste tot het grootste formaat, tegenstrijdige stellingen naast elkaar zetten, waarbij het juiste alternatief op voorhand is aangekruist, zoals op de 36 m² hiernaast. Dat heeft, kers op de taart, het extra voordeel te herinneren aan het logo van DB… “Twee logo’s voor de prijs van een op dezelfde affiche”, lacht Joost Berends. Naast deze ongebruikelijke knipoog (meestal doen creatieven al het mogelijke om het logo zo discreet mogelijk te tonen), wijzen we op de krachtige soberheid van de affiches.

Joost Berends: “Er zijn negen thema’s in totaal en we hebben ook een reeks radiospots van 10’’ gemaakt, om de herhaling te bevorderen. Naast de banners moet dit alles doorverwijzen naar de website van Deutsche Banque. Daar vindt de consument een tool om producten en diensten te vergelijen. Tot slot hebben we nog een guerrilla-actie voorzien in vijf Brusselse metrostations en in het station van Antwerpen. Die omvat twee panelen boven de traditionele roltrappen en trappen die je allebei vindt op deze plaatsen. Bij de ene luidt de boodschap: ‘Een bank die je vooruit helpt’; bij de andere: ‘Een bank die je je plan laat trekken’.


JOBS


INTERVIEW

Sofie Rutgeerts (Medialaan) over de Ad Impact Booster

Sofie Rutgeerts (Medialaan) over de Ad Impact BoosterDOSSIER  Jyske Bank: het mediabedrijf met zijn eigen bank  


Het Deense Jyske Bank heeft sinds 2008 een eigen tv-studio en een eigen redactie, waarmee het dagelijks financieel-economisch nieuws maakt voor Jyske Bank TV. Acht jaar later is de zender in...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


De vele uitdagingen van etnomarketing  


Het aantal Belgen met niet-Westerse roots blijft gestaag groeien en dat wekt de aandacht van veel bedrijven en hun marketeers. Ze lanceren almaar meer producten die zich specifiek op deze groep...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


De plaats van product placement in de contentstorm  


Terwijl veel grote adverteerders de stap zetten naar het produceren van eigen content, welt de vraag op wat nog rest van de traditionele product placement. Moeten we de Amerikaanse toer op, met...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier