SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

mortierbrigade kan wel iets voor ING

Zondag 28 Mei 2017


mortierbrigade kan wel iets voor ING
Assets :
spot Tv spot Tv spot Tv radio
Credits :
Client : ING
Contacts : Nathalie Ducène, Sandrine Billaroch, Thierry Hankard
Agency : mortierbrigade
CD : Jens Mortier
CD : Joost Berends
CD : Philippe De Ceuster
Creation : Jutta Callebaut
Creation : Girbe Bogaerts
Account Director : Tom Verhoeven
Producer : Lore Meert
Head of Production : Charlotte Coddens
Strategy : Dorien Mathijssen
PR Manager : Anne-Cécile Collignon
Social : Jonas Van Bael
Digital Director : Pieter Nijs
Digital Project Manager : Jeroen De Bock
Design : Steven Vanhercke
Development : Geoffrey Vandamme
Film Production Company : Hamlet
Director : Deben Van Dam
Producer : Audrey Dierckx
DOP : Wim Vanswijgenhoven
Post-Production : Dominique Ruys
Editor : Koen Timmerman
Music : Sonicville
Radio Production Company : Sonicville

“Beleggen is zo eenvoudig als wat”, aldus de boodschap van de eerste campagne die mortierbrigade voor ING maakte. Of misschien was dat wat de bank dacht toen ze de campagne ontdekte.

Ter herinnering, in november besloot ING na een strategische en creatieve pitch om voor zijn (on- en offline) communicatiecampagnes samen te werken met mortierbrigade als lead agency. Het uittredende bureau Havas bleef wel instaan voor de businesscampagnes. Zes maanden later is het eerste concrete resultaat van deze nieuwe samenwerking een realiteit.
 
“Nu de rente op de spaarrekening zo laag is, kan beleggen een oplossing zijn om je geld toch te laten renderen”, aldus mortierbrigade. “De meeste Belgen zetten maar heel traag de stap naar beleggen, ze denken dat je al een groot budget en heel veel kennis moet hebben, of ze denken dat ze te jong zijn. Niets is minder waar bij ING: want daar kan je al beleggen vanaf €25 per maand, waarbij je het tempo, het risico en het bedrag zelf bepaalt.”
 
Deze belofte wordt op een sympathieke manier getoond in een nationale campagne die subtiel en met de nodige humor toont hoe makkelijk beleggen is, aan de hand van situaties waarmee iedereen zich kan identificeren. We maken kennis met verschillende personages die hun ‘verborgen’ talent uitoefenen (zoals een man die zijn hond kunstjes leert, een oma die haar kleinkinderen angst aanjaagt met haar kunstgebit en een papa die zijn baby in slaap beatboxt. Baseline: ‘Iedereen kan wel iets. En nu kan iedereen ook beleggen.’
 
Nathalie Ducène, Head of Advertising bij ING: “We wilden de focus leggen op de mensen, en niet op de voordelen die ze krijgen wanneer ze gaan beleggen. Meestal worden de voordelen en prestaties uitgelicht, maar wij wilden ons anders positioneren. Door de personages in het dagelijkse leven te plaatsen maken we beleggen menselijker en kan iedereen zich er makkelijker mee identificeren. En met de nodige humor maken we het allemaal nog toegankelijker.”
 
De campagne bestaat uit verschillende tv- en radiospots, print, banners en een social luik.
 
Geïnteresseerden kunnen op ing.be/eenvoudig-beleggen een simulatie maken van hun eigen beleggingsplan.
 
 
 

JOBS
INTERVIEW

Mark Read (Global CEO Wunderman):

Mark Read (Global CEO Wunderman): "Met een bureau dat alleen maar lokaal of globaal opereert, red je het niet meer"DOSSIER  Wim Vermeulen (Dentsu Aegis Network): "We zijn toe aan een herziening van het marketingvak"  


Wim Vermeulen schreef met ‘Marketing voor de Mad Men van morgen’ een uitermate bevattelijk en actueel boek over hoe marketeers hun merk in de markt moeten zetten in een postdigitale wereld met een...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Merit Awards 2018: de laureaten


Dit jaar bestond de jury van de Merit Awards naast de redactie van MM uit Isabelle Peeters (BBDO), Madeleine Leclercq (Tramway 21), Davy Caluwaerts (Zenith), Gregory Ginterdaele (DDB) en...


en savoir plus


Toen Volkswagen in Duitsland zijn mediabureau verving door een AI-platform


Twee jaar geleden vertrouwde Volkswagen zijn digitale mediabudget toe aan het Deense mediabureau Blackwood Seven ten nadele van MediaCom. Geen groot nieuws, ware het niet dat Blackwood Seven dat...


en savoir plus