SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close

Hotel Hungaria, waar content thuis is

Vrijdag 1 April 2016


Hotel Hungaria, waar content thuis is
Het eerste succesvolle programma van Hotel Hungaria ken je ongetwijfeld. Dat was ‘Dagelijkse Kost’, het programma van no-nonsense chef Jeroen Meus die zijn land (opnieuw) achter de kookpotten kreeg. Ondertussen bestaat het Leuvense productiehuis - pardon, ‘house of content’ - zeven jaar en is er ’t een en ander veranderd op de buis. Tijd voor een gesprek met co-managing director Nico Van de Velde.
 
Als je naar jullie website surft, stoot je meteen op de omschrijving ‘house of content’. Wat bedoelen jullie daar precies mee?
 
Vroeger was Hotel Hungaria een klassiek televisieproductiebedrijfje, opgericht door twee freelance televisieregisseurs, Bart Vereelen en ikzelf. In onze begindagen werkten we veel voor het toenmalige VT4 en VTM. Na ons eerste succes met het VRT-kookpro- gramma ‘Dagelijkse Kost’ zijn we stilaan uitgegroeid tot een volwaardig productiehuis. We hebben veel geïnvesteerd en werken nu met een dertigtal mensen. Maar de televisiemarkt en de audiovisuele sector zijn enorm veranderd. De concurrentie is groot en tegelijk staat de reclamemarkt onder druk. Bovendien zie je dat veel zenders hun interne productiecapaciteit versterken. We moesten dus uitzoeken wat Hotel Hungaria in dat nieuwe ecosysteem kan betekenen.
 
En wat was het resultaat?
 
Een analyse van onze skills en activiteiten leert dat de essentie van Hotel Hungaria ligt in zijn talent om verhalen te vertellen. Niet zomaar verhalen, maar verhalen die mensen in beweging brengen en die niet anders dan gedeeld kunnen worden, met een focus op ‘way of life’ verhalen. Die moeten inspiratie, entertainment en informatie bieden voor een beter leven. We zijn met andere woorden ‘levensverbeteraars’. Natuurlijk deden we dat al vanuit onze televisieachtergrond, maar we kunnen dat ook op een soortgelijke manier voor publishers en merken. We zijn een contenthuis en kunnen onze verhalen brengen via tv, online, social media, events en print. Het kanaal om onze stories te vertellen wordt bepaald door het publiek dat we willen bereiken.
 
Hoe gaat dat dan concreet in zijn werk?
 
We werken nog steeds met accounts voor onze klanten, maar voor de rest vertrekt onze aanpak vanuit ons Lab dat met ruwe ideeën komt. Daarover gaan we dan nadenken, samen met de redacteurs die dan verhalen zullen creëren. Elk project begint met ‘er was eens’ en dat gaan we dan pitchen bij (potentiele) klanten. Pas dan gaan we de kanalen bepalen (tv, print of online). In dat verband hebben we een aantal bevoorrechte partnerships. Er is er bijvoorbeeld eentje met de VRT, voor wie we nu een tweede seizoen van ‘Goed Volk’ maken. Een andere centraal gegeven in onze visie is de aandacht voor de juiste persoon en de perfecte vorm.
 
Leg dat eens uit.
 
Wel, de samenstelling van onze teams is veranderd. We hebben een aantal nieuwe expertises in huis gehaald, precies om ervoor te zorgen dat we over de nodige knowhow beschikken om de doelstellingen van onze partners te verwezenlijken. We kunnen nu rekenen op een projectleider die uit de printwereld komt, een interne merkstrateeg met een verleden als marketeer, een social mediastrateeg en een digitaal strateeg die uit een puur digitaal bureau komt. We werken met experts om zo een crossmediale aanpak uit te werken om onze verhalen bij de juiste personen te krijgen.
 
Maar komen jullie daarmee niet op het terrein van andere spelers?
 
Ja, ergens wellicht wel, maar momenteel zijn alle betrokkenen op de markt zoekende, onder andere naar het juiste verdienmodel. Wij sluiten samenwerkingsverbanden met merken, met reclamebureaus. Die lijken soms nog te veel te werken op een traditionele, te logge manier. We moeten leren content marketing te mengen met interruptieve marketing. In ons model vertrekken we vanuit de sto-ytellers, de redacteurs, en zorgen we ervoor dat de link tussen het verhaal en de merkwaarden klopt. Als je het voorbeeld van Dagelijkse Kost neemt, blijkt dat 60% van de opbrengst van dat programma uit de producten komt. Dat het zo aanslaat, komt door de chemie: het gaat om gedeelde waarden. En dat werkt. VLAM ziet de verkoop van zijn streekproducten stijgen als Jeroen Meus ze gebruikt. Weet je, het is allemaal een kwestie van de juiste mensen zoeken om je verhalen te vertellen: 90% van een verhaal staat of valt met diegene die het brengt.ARCHIVE / MEDIA - AUDIOVISUAL

JOBS
INTERVIEW

Meet & Read @ UBA Trends Day: Daniel Levine (The Avant Guide Institute)

Meet & Read @ UBA Trends Day: Daniel Levine (The Avant Guide Institute)DOSSIER  Merit Awards 2018: de laureaten


Dit jaar bestond de jury van de Merit Awards naast de redactie van MM uit Isabelle Peeters (BBDO), Madeleine Leclercq (Tramway 21), Davy Caluwaerts (Zenith), Gregory Ginterdaele (DDB) en...


en savoir plus


Toen Volkswagen in Duitsland zijn mediabureau verving door een AI-platform


Twee jaar geleden vertrouwde Volkswagen zijn digitale mediabudget toe aan het Deense mediabureau Blackwood Seven ten nadele van MediaCom. Geen groot nieuws, ware het niet dat Blackwood Seven dat...


en savoir plus


De consumenten van overmorgen beschreven door Steven Van Belleghem  


In zijn laatste boek met de titel ‘Customers the Day after Tomorrow’ beschrijft trendwatcher Steven Van Belleghem de impact van de derde fase in de digitale evolutie op de consumptiegewoonten. Hij...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier