SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close
E-News van 20/10/2015

AGENCIES

Aardgas kiest voor J. Water ThompsonAardgas kiest voor J. Water Thompson

Na competitie tegen Mosquito, Strategie en CAT Agency won J. Walter Thompson het communicatiebudget voor Aardgas. Uittredend bureau: TBWA Brussels. De eerste geïntegreerde campagne van de driejarige samenwerking wordt in februari ter gelegenheid van Batibouw verwacht.


en savoir plus


D-artagnan op alle frontenD-artagnan maakt de komst van verschillende nieuwe klanten bekend. Het gaat ten eerste om Hyboma, een ondernemer die huizen en appartementen voor particulieren bouwt. Eerst hielp het bureau de adverteerder om een communicatiestrategie te definiëren. Die wordt nu creatief vertaald. Ook nieuw bij het bureau is modemerk Essentiel. Voor hen creëerde D-artagnan een digitale campagne om de fashion addicts uit te nodigen voor het Flash Event waar Essentiel zijn nieuwe collectie presenteerde. Na raadpleging won D-artagnan ook het communicatiebudget van Wit-Geel Kruis West-Vlaanderen. De Belgische Tuincentra Vereniging tot slot vroeg het bureau om een imagocampagne die in de lente zal verschijnen. Toerisme Oostende deed hetzelfde maar dan voor zijn wintercampagne.


en savoir plus


BRANDS

Brussels Airlines trouw met LoopBrussels Airlines trouw met Loop

Brussels Airlines start met een nieuw klantenprogramma, Loop. Dat werd naast het bestaande Miles & More ontwikkeld voor het stijgende aantal klanten dat regelmatig binnen Europa vliegt en uit de traditionele frequent flyer programma’s niet de gewenste voordelen haalt.
 
Het principe? Voor elke euro die een klant spendeert aan Brussels Airlines-vluchten (uitgezonderd de luchthaventaksen), krijgt hij of zij drie Loops en tot 31 december zijn dat er zelfs zes. Tot vijf familieleden die onder hetzelfde dak wonen, kunnen samen Loops verzamelen. Loops kunnen gebruikt worden op eender welke Europese Brussels Airlines vlucht, vanaf het moment dat een klant vijf retourvluchten heeft genomen of 5.000 Loops heeft verzameld. Ingeval van onvoldoende Loops, kan er met geld bijgepast  worden. Bovendien vervallen Loops niet, zo lang de klant een keer per jaar met Brussels Airlines vliegt. Een kaart is niet nodig, alles gebeurt alles online op loop.be.
 
“Loop is opgebouwd rond twee principes: eenvoud en de klanten de kans geven om zo snel mogelijk te krijgen wat ze willen – een gratis vlucht. Loop is de perfecte aanvulling voor ons reeds bestaande Miles & More programma”, aldus Nathalie Erdmanis, Brussels Airlines Vice President Marketing. Klanten kunnen aan beide programma’s tegelijkertijd deelnemen, maar moeten bij een Europese Brussels Airlines-vlucht wel kiezen voor welk programma ze kiezen.
 
Om de lancering te ondersteunen, creëerde TBWA – in de typische grafische Brussels Airlines stijl – enkele vogeltjes die ‘vliegensvlug ‘ de lucht ingaan met een kanon. De campagne van Loop startte gisteren met advertenties, bannering en radiospots. Vanaf 9 november zullen er ook affiches te zien zijn.


en savoir plus


Eén organiseert live pop-up sessies van ThuisEén organiseert live pop-up sessies van Thuis

Nu de switch naar het winteruur dichterbij komt en de dagen alsmaar korter worden, bedacht Make Lemonade een originele activeringsactie voor de populaire Eén-soap Thuis. Het event werd uitgewerkt en in goede banen geleid door The Oval Office. In het Kapermolenpark in Hasselt werd gisteren een knusse (verwarmde) tent opgetrokken met binnen een groot scherm. Bedoeling: de kijkers last minute uitnodigen om samen naar de aflevering van de dag te kijken. De hele dag lang werden via de sociale media diverse teasers gelost, tot om kwart voor zeven via diezelfde sociale media opgeroepen werd om op de valreep naar de tent af te zakken, om in het gezelschap van een aantal Thuis-acteurs, onder het genot van wafels en warme chocolade naar de aflevering van de dag te kijken. Het event werd ook live op Eén aangekondigd, net voor het journaal. Om 20u werd dan rechtstreeks vanuit de tent afgeteld tot de uitzending van start ging. Voor de gelegenheid werden zelfs speciale Thuis-dekentjes ontworpen. Els Lagrou: “Aldus willen we onze kijkers letterlijk de spirit van de Eén-baseline laten beleven, allemaal samen. En wie er gisteren in Hasselt niet kon bijzijn, houdt best de Facebook-pagina van Thuis in de gaten, want er zullen deze week nog andere pop-ups volgen.”


en savoir plus


DB vernieuwt zijn magazine met Jansen & JanssenDeutsche Bank deed een beroep op Jansen & Janssen om zijn magazine in een nieuw kleedje te steken (formaat, lay-out, papier,…). Het blad dat verspreid wordt op meer dan 160.000 exemplaren, bestaat voortaan in twee versies: de ‘Money Expert’ voor de beleggers, ‘Money Explorer’ voor de spaarders. De veranderingen vloeien voort uit een lezersenquête die vorig jaar werd gevoerd met betrekking tot hun noden inzake financiële informatie.


en savoir plus


Telenet personaliseert 1,2 miljoen video'sIn samenwerking met These Days verzond Telenet niet minder dan 1,2 miljoen gepersonaliseerde video’s naar zijn klanten. Daarin werden de Telenet-diensten uitgelegd, advies verleend en promoties aangeboden.


en savoir plus


Innocent haalt zijn bekende mutsjes bovenOp 16 oktober, ter gelegenheid van de Werelddag tegen Armoede, gaven de smoothies van Innocent de aftrap van de vijfde editie van de Tricothon, tijdens een evenement waar scholieren, politici en journalisten de beroemde wollen hoedjes kwamen breien om tijdens de actie op de flessen te zetten. Ter herinnering, de actie wil fondsen werven voor de Compagnons Dépanneurs. Voor elke smoothie die met een door vrijwilligers gebreid mutsje verkocht wordt, stort Innocent 20 cent door aan de vereniging. De campagne wordt al twaalf jaar georganiseerd in elf landen. Tot dusver werden 11,4 miljoen hoedjes gebreid en werd 3,7 miljoen euro gestort voor het goede doel. Gebreide mutsjes kunnen ingeleverd worden bij Veritas.


en savoir plus


Kunstmaan zet de KBC Securities Entrepreneurial Summit voor starters op de kaartTer gelegenheid van de tweede editie van de KBC Securities Entrepreneurial Summit, een event voor startende ondernemers dat op 17 oktober georganiseerd werd door KBC Securities, Bolero, Bolero Crowdfunding en Start it, nam communicatiebureau Kunstmaan de volledige styling van het event op zich. Dit jaar stond het bureau ook in voor de aankleding van de beurs, de stands, het auditorium en de foodtruck-stand. Daarnaast organiseerde Kunstmaan ook een dynamische wedstrijd. Aan de hand van een App op basis van NFC technologie (Near Field Communication) kon elke bezoeker 500 Boleuro’s (de fictieve munteenheid op de summit) investeren in de starter naar keuze. De starter waarin het meeste Boleuro’s werden geïnvesteerd, kreeg van Kunstmaan een communicatiebudget van 7500 echte euro’s om z’n merk en product verder in de markt te zetten. Het bedrijf “Tsjing” (een app die het mogelijk maakt op events, en binnenkort ook in horecazaken, je bestelling te plaatsen zonder dat je eerst op de ober moet wachten) werd aldus uitgeroepen tot favoriete starter.


en savoir plus


MEDIA

Instagram: reclame versus organic reachInstagram: reclame versus organic reach

Met 400 miljoen actieve maandelijkse gebruikers en meer dan 80 miljoen dagelijks geposte foto’s op Instagram, wordt het steeds moeilijker om de visibiliteit van organische posts en engagement op het platform voor foto en video sharing van Facebook te verbeteren.
 
Volgens een onderzoek dat Locowise van april tot september voerde bij 2500 Instagram-profielen, daalt de groei van het aantal followers. Hetzelfde geldt voor de organische zichtbaarheid en het engagement. In september haalde Instagram bijvoorbeeld een gemiddelde maandelijkse groei van het aantal followers per profiel van ongeveer 0,25%, tegenover 1,95% in april. Het engagement zou gedaald zijn van 2,8% naar 1,76%. Locowise besluit dat Instagram net als Facebook evolueert naar een platform waar betaald moet worden om gezien te worden.
 
Deze vaststelling valt samen met de algemene openstelling van Instagram-reclame voor alle bedrijven. “Instagram en Facebook zijn twee complementaire platformen die samen gebruikt kunnen worden”, bevestigt Alexis Lebedoff, country lead bij Facebook Belgium.
 
Lebedoff vervolgt: “Zoals jullie schreven, waren Twentieth Century Fox (‘The Martian’) en Unilever (Solo Open Kitchen) de eerste adverteerders op het platform. Sindsdien zien we zowel grote spelers uit de autosector en FMCG als kleine en middelgrote ondernemingen hun voorbeeld volgen. Merken hebben een plaats op Instagram en zijn een volwaardig onderdeel van de community. Ze moeten er echter op letten dat ze een kwalitatieve visuele taal gebruiken die het niveau van het platform en zijn gebruikers haalt. De reclame wordt op precies dezelfde manier gepubliceerd als de posts van de gebruikers. Het gaat om foto’s of video’s van maximum 30’’. De reclame wordt gepersonaliseerd. Hoe beter de reclame aansluit bij de interessecentra van de gebruikers, hoe relevanter ze zullen bevonden worden door diezelfde gebruikers. Instagram biedt een oplossing voor naambekendheid en aankoopintentie.” Volgens Facebook leidde 97% van de gemeten Instagram-campagnes tot een significante groei inzake reclameherinnering.


en savoir plus


TRAINING&BOOKS

Family Marketing in de kijker bij Dreammachine KidsOp 27 oktober organiseert Dreammachine Kids een halve dag vol lezingen over Family Marketing. Doelpubliek zijn marketing managers, brand managers, digital managers en agencies. Centraal onderwerp: de digitale band die merken smeden met families. Digitale en mobiele media nemen een belangrijke plaats in het leven van de ‘nieuwe familie’. Terwijl levensstijlen evolueren, krijgen ook nieuwe manieren om met marketing-boodschappen om te gaan en nieuwe relaties met merken vorm. Info & inschrijvingen hier.


en savoir plus


CREATIONS

Happiness overrijdt knuffelbeesten voor de FEVRHappiness overrijdt knuffelbeesten voor de FEVR

Happiness Brussels maakte een nieuwe sensibiliseringscampagne voor de European Federation of Road Traffic Victims (FEVR). Die omvat drie prints met elk een overreden knuffelbeest dat op straat ligt. Zonder titel of baseline. Enkel een kader dat eraan herinnert dat elk jaar meer dan 1300 kinderen omkomen in een verkeersongeval en er 100.000 zwaargewond geraken. De campagne zal niet in België te zien zijn, maar wel in andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Spanje.


en savoir plus


Publicis thumbs up voor Hello bank!Publicis thumbs up voor Hello bank!

Publicis Brussels bedacht een nieuwe campagne voor Hello bank! Hoeksteen is het platform master.hellobank.be, waar bezoekers uitgedaagd worden om ‘hun duimen te trainen voor het mobiele universum’. Doelstelling: een reis naar Beijing winnen én een ‘master’ van de Hello bank!-platformen te worden, meer bepaald Hello play! en Hello crowd!. Trainen kan via een reeks mobiele games en dankzij de hulp van een ‘meester’, zoals blijkt uit de spot die voor de gelegenheid gedraaid werd. Die zal te zijn op alle nationale zenders, in pre-rolls op YouTube, via de sociale netwerken, banners en op de digitale schermen van Clear Channel in de stations. In Antwerpen Centraal en Brussel-Zuid kunnen de pendelaars dankzij interactieve schermen zelfs hun krachten meten met die van de meester himself.


en savoir plus


BBDO hangt het kind uit voor SolidarisBBDO hangt het kind uit voor Solidaris

Nadat het de nieuwe positionering, baseline en de eerste tv-spot voor het product Optio Dentis bedacht, creëerde BBDO nu twee nieuwe spots en ondersteunende content voor Solidaris. Daarin bezetten de voordelen voor de kinderen een centrale plaats. Het geheel wordt aangevuld door banners en affiches.
en savoir plus


AB angstaanjagend voor RecupelAB angstaanjagend voor Recupel

AB maakte een nieuwe tv-spot voor Recupel. Die moet de Belgen ertoe aanzetten om hun gebruikte lampen te recycleren. In beeld: de ondertussen bekende lamppersonages, deze keer enkel vrouwen. Ze zitten in hun salon en bekijken een griezelfilm waarin een jongeman een lamp in de vuilbak gooit.


en savoir plus


AWARDS

Leo Burnett finalist in Design op de LIA 2015Leo Burnett finalist in Design op de LIA 2015

Na BBDO en Duval Guillaume in Radio, stootte ook Leo Burnett Brussels door tot de finale van de London International Awards 2015, in de competitie Design/Experiential Marketing. Het bureau haalde de shortlist met ‘Recharge Yourself’ voor Samsung. Het palmares van 2015 wordt op 15 november bekendgemaakt.


en savoir plus


PEOPLE

Ariane Marchant, CMO van het jaar op de European Communications AwardAriane Marchant, director marketing & communication bij Proximus, werd verkozen tot CMO of the Year 2015 door de B2B titel European Communications. Met deze prijs wilde de jury de rebranding van Belgacom naar Proximus in de verf zetten.


en savoir plus


MOST POPULAR OF THE WEEK

De VRT luistert twee keer naar LucyDe VRT luistert twee keer naar Lucy

Na een strategische en creatieve pitch besloot de VRT de communicatiebudgetten van Radio1 en Klara toe te vertrouwen aan Lucy. Tot een jaar geleden werd eerstgenoemd budget beheerd door mortierbrigade; laatstgenoemd budget verlaat FamousGrey.
 
Ter herinnering, Lucy had al voor Radio1 gewerkt, meer bepaald voor het programma ‘De Grote Levensvragen’. Klara dat een historische klant van LG&F was, is altijd trouw gebleven aan Iwein Vandevyver, de medeoprichter van Lucy en de ex-CD van het beroemde bureau. Voor de Klara-campagnes was hij altijd blijven samenwerken met zijn vroegere werkgever.


en savoir plus


Jupiler wordt Belgium... na Bud AmericaJupiler wordt Belgium... na Bud America

De operatie doet denken aan de stunt die een ander merk van AB InBev, Budweiser, uitvoerde in 2016. Bij het naderen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, werden alle blikjes en flessen Bud omgedoopt tot America... Nu speelt een vergelijkbare naamsverandering zich af in de context van komende WK voetbal in juni 2018. Jupiler heeft namelijk besloten om de sponsoring van de Rode Duivels tot het uiterste door te drijven met de lancering van de campagne ‘#Wearebelgium’. Het orgelpunt van de campagne is de tijdelijke verdwijning van het merk Jupiler ten gunste van het merk Belgium.

Het nieuwe tijdelijke merk Belgium wordt ondersteund door een tv-campagne, promotiemateriaal en acties voor supporters in de horeca, maar ook gadgets en promoties in het winkelpunt. De stunt is bedacht door het Nederlandse bureau The Communication Company. Naast de Rode Duivels en hun coach, Roberto Martinez, zijn de broers Borlée  te zien in de audiovisuele producties, net als het vrouwenvoetbalteam, de Red Flames. Te ontdekken vanaf midden maart. Ter info, '#Wearebelgium' zal zichtbaar zijn in 4.000 bars en 6.000 winkels in heel België.


en savoir plus


VOO vindt het gelukVOO vindt het geluk

Volgens onze informatie (en als we de info op de sociale media mogen geloven), zou de operator VOO (Nethys) voor Happiness hebben gekozen als nieuwe communicatiepartner. Het gelukkige bureau neemt de fakkel over van Air, dat zijn kansen verdedigde. DDB zat ook in de laatste fase van de competitie. In een eerdere fase was ook Havas in combinatie met Boondoggle van de partij. De competitie die eind vorig jaar werd gelanceerd, werd georkestreerd door PitchPoint.


en savoir plus
PREFERRED PARTNERSJOBS


AGENDA


CAMPAIGN

Publicis heeft lef voor Orange

Publicis heeft lef voor Orange  


Orange Belgium kiest voor de positionering van ‘challenger met lef’. Die wordt belichaamd in een nieuw aanbod: het eerste onbeperkte 100% mobiele abonnement (oproepen, sms’en en data) vanaf 40 euro per maand. Dat verdiende een grootse campagne.


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier

Done by Friday/KBVB :

Done by Friday/KBVB : "#REDTOGETHER"  en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier

mortierbrigade/Hans Anders :

mortierbrigade/Hans Anders : "15%"  en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier

LDV United/Charlie :

LDV United/Charlie : "The Art of Sexting"  en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier

TBWA/McDonald's :

TBWA/McDonald's : "Tinder"  en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier