Fr

BRANDS

Lego sensibiliseert rond het belang van spelen

Dinsdag 26 September 2023

Lego sensibiliseert rond het belang van spelen

Als uitgangspunt voor haar nieuwe campagne citeert Lego een studie waaruit blijkt dat kinderen gemiddeld slechts zeven uur per week spelen, terwijl volwassenen 26 uur per week op hun smartphone surfen... Het merk spreekt van een “manco”, gezien het belang van spelen voor de cognitieve ontwikkeling van kinderen, hun algemene welzijn en vooral voor hun zelfontplooiing, aldus de experts. Samengevat, spelen geeft hen “superkrachten”.

Dit is het thema van de gelijknamige campagne van OLA, het in-house bureau van Lego, en Droga5 Dublin, om volwassenen aan te moedigen kinderen de tijd en ruimte te geven die ze nodig hebben om te spelen.

De campagne bestaat uit een film van 5’ geregisseerd door Ellen Kuras die vooral wordt verspreid op de websites van Lego en werd aangepast in meerdere talen, waaronder het Nederlands en het Frans. In de film worden de avonturen van een vrolijke groep kinderen verteld. Ze gebruiken hun fantasie en Legoblokjes om te ontsnappen aan hun achtervolgers in een kantooromgeving...

Archief / BRANDS