Fr

TECH

Audio en AI, de nieuwe grens

Donderdag 21 September 2023

Audio en AI, de nieuwe grens

Er komt almaar meer software voor audioproductie die op AI gebaseerd is. We presenteerden al ElevenLabs dat het mogelijk maakt om eender welke stem te klonen. Nu is er HeyGen.

Dit Californische bedrijf presenteert tools om video’s en avatars op basis van tekstuele invites. Ter aanvulling van zijn aanbod lanceerde het zopas een indrukwekkende dubfunctie. De tool integreert de oorspronkelijke stem van de video, verzorgt de vertaling en de dubbing van de oorspronkelijke stem en synchroniseert ook de lipbewegingen. De dienst is al beschikbaar in verschillende talen.
In een ander register onthulde Stable AI zijn ‘Stable Audio’, een ‘tekst-to-audio’ tool die vooral gericht is op muziekproductie.

“Het concept is echt eenvoudig”, aldus Ed Newton-Rex, VP Audio van Stability AI. “Je omschrijft schriftelijk de muziek of het geluid die je wilt horen en ons systeem genereert ze voor je.”

Dat deze tools zo eenvoudig zijn, is natuurlijk een enorme troef. Ze boosten de productiviteit enorm. Keerzijde van de medaille is hun potentiële maatschappelijke impact en hun eventuele misbruik met slechte bedoelingen.

Archief / TECH