Fr

MEDIA

Kan Linda Yaccarino Twitter redden?

Zaterdag 13 Mei 2023

Kan Linda Yaccarino Twitter redden?

Of hij nu buitengewerkt is of niet, Elon Musk is al geslaagd in zijn communicatiecoup. De dag nadat Linda Yaccarino tot CEO van Twitter was benoemd, was de pers unaniem lovend over de keuze.
 
De 59-jarige toekomstige ex-voorzitter Global Advertising & Partnership van NBCUniversal wordt volgens ChatGPT beschouwd als een van de meest invloedrijke vrouwen in de Amerikaanse media- en reclame-industrie.
 
Na bijna 20 jaar voor de Turner Group te hebben gewerkt, waar ze het digitale aanbod ontwikkelde, omvat haar tien jaar bij NBCU de ontwikkeling van Peacock (54 miljoen abonnees) en de implementatie van de One Platform-tool die alle lineaire en digitale inventarissen van NBCU samenbrengt. Met een team van 2.000 mensen beroept Yaccarino zich erop dat zij de afgelopen tien jaar meer dan 100 miljard dollar reclame-inkomsten voor de groep gegenereerd heeft.
 
De beschrijving van al haar verwezenlijkingen, waaronder haar recente bijdrage aan de corona-vaccinatiecampagne, getuigt van een stevige dosis “self esteem” zoals ze bij Dove zouden zeggen... Eén ding is zeker: die zal de CEO zeker nodig hebben om de bluebird opnieuw vleugels te geven. Zoals L'Echo meldt met verwijzing naar een analyse van Sensor Tower, investeerden 37 van de top 100 adverteerders die Twitter had voor de overname door Musk tijdens het eerste kwartaal helemaal niets. 24 verlaagden hun uitgaven met 80% of meer.

Archief / MEDIA