Fr

MEDIA

DPG Media lanceert betalende versie van VTM GO

Dinsdag 2 Mei 2023

DPG Media lanceert betalende versie van VTM GO

Terwijl de SVOD-markt stilaan matuur wordt en AVOD voor de broadcasters uitgroeit tot een degelijke business, hoeft het al bij al niet te verbazen dat DPG Media uitpakt met een opmerkelijke innovatie. Ter gelegenheid van de vierde verjaardag van zijn on demand streamingplatform VTM GO komt de groep vanaf vandaag met een betalende reclamevrije versie die gelanceerd wordt onder de naam VTM GO+.
 
Calogero Macaluso, directeur streaming: “Eén op twee Vlamingen heeft al een account op VTM GO. Wekelijks vinden meer dan een half miljoen kijkers de weg naar het platform, dit voorjaar goed voor 85 miljoen views. VTM GO is zijn rol als catch-up platform dan ook stevig ontgroeid. En dat niet alleen in views, maar ook in content, die intussen veel breder gaat dan enkel live en uitgesteld kijken.”
 
Het platform is met andere woorden mainstream geworden, binnen alle leeftijdscategorieën en voor elk gebruik, dus niet alleen meer als second maar ook als first screen, voor de consumptie van platformspecifieke content. Daarom biedt VTM GO+ niet alleen een reclamevrije beleving, abonnees zullen ook hun favoriete soaps, zoals Familie of Lisa, een week vooruit kunnen kijken. Daar bovenop zijn er programma’s te bingen die later pas bij een van de VTM-zenders te zien zullen zijn. Het platform omvat uitsluitend video, dus geen audiofiles of podcasts.
 
Daarnaast zet VTM GO+ ook in op gebruiksgemak. De betalende dienst zit ingebed in de gratis beschikbare VTM GO-app, die ook terug te vinden is op de meest populaire smart tv’s en op de meest recente televisie-decoders. Nog een extraatje voor de VTM GO+-abonnees: zij kunnen hun favoriete programma’s voor het eerst downloaden voor onderweg.
 
Een abonnement op VTM GO+ kost 4,95 euro per maand of 3,95 euro voor wie meteen een jaarabonnement neemt.
 
DPG Media benadrukt overigens uitdrukkelijk met deze lancering niet in het vaarwater van Streamz – waarin het overigens aandeelhouder is - te willen komen. “SVOD en broadcast vullen elkaar aan. Op het vlak van hun model, maar ook op het vlak van content. Er is broadcastcontent en er is streamingcontent”, zegt Dirk Lodewyckx, algemeen directeur radio - tv – streaming, daarover. “Er is een overlapping van zo’n 5% en er is dus plaats voor allebei. Bovendien houdt die overlap beide programmateams scherp.”
 
Voor het potentiële aantal abonnees werd niet echt een target bepaald. “VTM GO zou in principe sneller moeten groeien dan dat VTMGO+ opgepikt wordt”, zei Lodewyckx daarover. De nieuwe formule zou dan ook geen impact moeten hebben op de beschikbare inventaris van de ondertussen ondoorspoelbare online reclame-inventaris.

Archief / MEDIA