Fr

MEDIA

Kanaal Z integreert samen met Trends nieuwe businessstudio en krijgt nieuwe branding

Donderdag 27 April 2023

Kanaal Z integreert samen met Trends nieuwe businessstudio en krijgt nieuwe branding

De fusie van de nieuwsredacties van Trends en Kanaal Z bij Roularta gaat gepaard met een rebranding van de tv-zender die voortaan, net als Trends onder het motto ‘Change The Game’ aan de slag gaat, en een nieuwe zenderidentiteit ontworpen door de Amsterdamse designstudio CapeRock kreeg. “Cruciaal in het nieuwe logo en de hele look & feel is de diagonale lijn, die ook Trends hanteert. Het diagonaal straalt spanning uit en staat voor verbinding: Trends en Kanaal Z slaan de brug tussen bedrijven en andere bedrijven, de consumenten en de financiële wereld”, aldus de uitgever.

Xavier Bouckaert, CEO Roularta Media Group: "Eerder werden beide nieuwsredacties al samengevoegd. Begin dit jaar lanceerden ze het gemeenschappelijke en vernieuwde trends.be. Op de eengemaakte website komt alle content van Trends en Kanaal Z samen: video, tekst en podcast. De nieuwe studio werd letterlijk gebouwd te midden van deze economische nieuwsdesk van Trends en Kanaal Z, in het hart van ons Brussels Media Center. Dit past perfect in de digitale strategie van Roularta Media Group."

Vanaf dinsdag 2 mei neemt de eengemaakte redactie haar intrek in een gloednieuwe TV-studio in het Brussels Media Center in Evere. De studio is een strategische investering van Roularta Media Group, uitgerust met de nieuwste technologieën, en zal niet alleen dienen als nieuwsstudio, maar ook als videoplatform, debattafel, greenkey, regiekamer, podcastcentrum en montageruimte.

Archief / MEDIA