Fr

BRANDS

De Premier League verbiedt shirtsponsoring door gokbedrijven

Zondag 16 April 2023

Vanaf het seizoen 2025-2026 zullen online gokbedrijven hun logo niet meer op de voorkant van de truitjes van voetbalclubs uit de Engelse Premier League mogen zetten. Deze beslissing is genomen door de clubs zelf. Merken mogen wel nog op de mouwen van de shirts of op de reclameborden langs het veld reclame maken voor hun activiteiten.  

Acht van de twintig clubs uit de Premier League – Bournemouth, Brentford, Everton, Fulham, Leeds, Newcastle, Southampton en West Ham – hebben gokbedrijven als sponsor op de voorkant van hun shirts. De totale waarde van die contracten loopt volgens The Guardian op tot 60 miljoen pond per jaar. 

In eigen land wordt de wetgeving die reclame en sponsoring door online gokbedrijven verbiedt, momenteel geratificeerd. De tekst voorziet momenteel een verbod van alle reclame van zulke bedrijven in de stadions tegen 2025. De clubs zouden echter nog tot 31 december 2027 sponsors uit de sector aan boord kunnen houden. Daarna wordt het verboden om de naam van een online gokbedrijf op de truitjes van professionele voetbalclubs te zetten.

Momenteel hebben zeven clubs uit de Jupiler Pro League zulke merken als shirtsponsor, meer bepaald Club Brugge en Charleroi (Unibet), Antwerp (BetFirst), Cercle en Zulte Waregem (Napoleon), OHL (Star Casino) en (Bwin).
 

Archief / BRANDS